maandag 6 juli 2009

Ding 13 Online kantoortoepassingen

Toen ik laatst een laptop kocht besloot ik er overmoedig geen externe programma's meer op te zetten. Dat getut met schijfjes en licenties. Helemaal 2.0 leek het me als ik zelfs geen programmatuur meer zou downloaden maar alles via het internet zou doen.

Dat gaat helaas nog niet helemaal.

Maar ik ben thuis nog steeds gelukkig zonder Word, Excel en al die andere jukeboxachtige Microsoftzooi. Het kan van alles, waarschijnlijk ook koffiezetten maar het doet nooit wat ik wil en van alles als ik het niet wil. Buttons, bullets, een spellingsverbeteraar in het swahili of kroatisch, onlogische formules om over die irritante paperclip die nooit iets weet maar te zwijgen. Weg ermee! De gemiddelde bibliotheekmedewerker tekstverwerkt toch al niet. Dat hoeft ook helemaal niet. Anders hadden we wel Openbaar Administratiebureau geheten.

Zo. Dat moest even. Weg met die geldverslindende Microsoft ongein.

Met Google (die ik ook wat begin te wantrouwen, maar nog niet zo erg) gaat het ook. En met Zoho. Maar net als AliceW beperk ik me tot Google. Anders wordt het te ingewikkeld.

Sharen gaat prima. De medecursist van een deur verderop die nu op vakantie is en ik probeerden het even en dat ging soepel. Soepeler zelfs dan gezamelijk gezeten aan een tafel. Maar dat zal ook weinig mensen verbazen.
Het duurde even voor ik begreep hoe ik kon zien wie wat waar veranderd had in een document maar nu dat duidelijk is ben ik wel om.

Weer een nagel aan de kist van Microsoft.

7 opmerkingen:

23kaatje zei

dat lucht zeker wel ff lekker op ? ;-)

Ton de Kruyff zei

Heerlijk. Laten we alle overbodige MS cd-roms, drivers, updates en ander schoons tijdens de open dag feestelijk vernietigen.

23kaatje zei

Ik doe zeker mee! Goed plan.

bloggnuss zei

jammer dat ik er dan niet ben.

Ton de Kruyff zei

@bloggnuss, jij hebt een Apple. Apple gebruikers hebben nooit iets te klagen.

23 dingen ProBiblio zei

Yes! Twee geweldige punten! Viva the cloud en viva Apple.
Als je geïnteresseerd bent is dit een recent artikel over de werkelijk dreiging voor Microsoft.

Ton de Kruyff zei

Apple doet natuurlijk ook een beetje raar met dat weigeren van allerlei appjes voor de IPhone.
Leuk artikel. Elke nagel is er 1!