vrijdag 15 mei 2009

Vrijdag, muziekjesdag (6)

26 mei 1980. De enige keer dat ik ooit op Pinkpop was. Met Cees (die toen nog Kees heette). Limburg was erg ver met de trein. The Specials riepen jennerig en gemakzuchtig dat de hekken omver moesten. Maar toen de jongen voor ons door de bewaking met een nijptang op de vingers werd geslagen lieten we dat hek toch maar staan.
Joe Jackson stuiterde opgefokt en hypernerveus over het podium.
The J. Geils Band waarvan hoogstens 100 van de 50.000 bezoekers gehoord hadden speelden het hele veld omver nadat de zanger een bos dure rozen op het podium stuksloeg en begon aan "Love Stinks"
The Jam, waar we eigenlijk voor kwamen, sloot het af. Hoekig, hard en fel. Af en toe benam de rook van aangestoken vuilnis het zicht op het podium.

"And the public gets what the public wants
But I want nothing this societys got -
Im going underground, (going underground)
Well the brass bands play and feet start to pound
Going underground, (going underground)
Well let the boys all sing, let the boys all shout for tomorrow!"


Zo jong.
Zo bozig.

Haast onschuldig.

The jam - Going underground

8 opmerkingen:

23kaatje zei

he leuk om weer eens te horen ! Ik was een aantal keer op Pinkpop, ooit als eerst toen The Smiths zouden komen...die kwamen niet, op Pinkpop werd vlees verkocht en tja, Meat is Murder...
Was in Geleen nog he ?
Later pas Landgraaf.

23 dingen ProBiblio zei

Weet je wie er wel op Pinkpop kwam? Mijn vrouw (althans destijds). Daar is 't vonkie overgesprongen. Ik had d'r eerst niet in de gaten, stond over haar heen naar Therapy? te kijken. Maar toen ik haar eenmaal in de gaten kreeg, is het nooit meer overgegaan. Pinkpop heeft dus wel een speciaal plekkie bij mij.

B.t.w. is dit "de" K(C)ees. Van de FMA zeg maar, die later bij Connexxion ging werken? Hoe is 't met 'm?

Ton de Kruyff zei

@ 23kaatje. Dat was in Geleen ja. Erg ver weg. Vooral op de terugweg, met zn 10000en in de trein. Met 1 overstromend toilet. Wat eigenlijk niet erg was want daar kon je toch niet bij in de buurt komen.

@ Edo Mooi verhaal Edo! Je zou er zou een muziekjesdag van kunnen schrijven :)
Het was inderdaad die K(C)ees. Hij werkt nu bij iets anders dan onnexxion. Ik heb hem al jaren niet gesproken. Voor t laatst zag ik m met een aktetas langs het spoor bij Alkmaar lopen. Op weg naar huis oid.

23 dingen ProBiblio zei

Een rectificatie, "(althans destijds)" hoorde bij een andere zinsconstructie en is in het geheel niet van toepassing. Lijkt zo net alsof we gescheiden zijn o.i.d.

Ton de Kruyff zei

@ Edo. Ik had hem gelezen als "mijn vrouw kwam in die tijd wel op Pinkpop".

bloggnuss zei

zo te horen wordt jij dus ook al oud met al je goede herinneringen aan Pinkpop.

Saavedra zei

Ik wou het niet zeggen...

AnneT zei

"Liever goed oud worden dan lang jong blijven..."