woensdag 20 mei 2009

Laat ik eens iets doen!

Eigenlijk komt het door Gitta en Marjolijn.
Zij zochten een tijdje terug een onderwerp voor een boekpresentatie en kwamen met het idee om de medewerkers van de bibliotheek Langedijk met hun favoriete boek op de foto te zetten om daarmee die presentatie wat op te leuken.

Het boek is al vaak bijna dood of overleden verklaard. Volgens mij riep Youp van 't Hek al jaren en jaren geleden "Een boek? Je weet wel, een stapel faxen". En nu staat toch menig fax stof te vergaren.

Toen ik hoorde van het idee van Gitta en Marjolijn bedacht ik me dat het misschien aardig voor 23 dingen zou zijn om de foto's in een Flickrstream te zetten.
Mensen met erg oude media in de hand gepresenteerd door middel van heel erg nieuwe media.

En daarna ging m'n geest wat op hol met dat idee. Dat heb ik soms. Ik noem dat creatief. Anderen noemen het soms vermoeiend. Of apenkooien.

Wat nu als de Flickrstream niet zou stoppen bij de medewerkers van de bibliotheek Langedijk? Wat nu als bijvoorbeeld de lezers van dit blogje ook een foto in zouden sturen? Wat nu als ze ook een foto van hun partner, hun mogelijk aanwezige kinderen of hun overbuurman in zouden sturen? Wat nu als die overbuurman ook weer verder zou gaan?
Ontstaat er dan één grote stream foto's van mensen die weer iemand anders in die stream kennen en die daar dan ook weer met hun favoriete boek achter gaan staan?
Ok, het is wat hoopvol allemaal. Het kan natuurlijk ook stoppen met de foto's die nu in de stream staan. Maar het hoeft niet. En het zou toch erg 2.0 zijn als het niet stopte.

Dus. Geachte lezers.

Mail een foto van jou met je favoriete boek in de buurt van je hoofd/op je hoofd/voor je hoofd, zie maar.
Mail die foto (svp niet met een omvang van 5 mb, 50 tot 90 kb is ook mooi) naar:
meteenboek@gmail.com
Zet in de mail: Je voornaam, wat je doet (je werk bedoel ik, het moet niet te twitterig worden) en een link die je hebt met één of meer van de personen die al in de stream staan.


Verder zijn er nog geen regels, het moet tenslotte wel leuk blijven. Mocht het nodig zijn dan verzinnen we wel wat.

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Fantastisch dit. Mag ik ook bij jullie komen werken?

Ton de Kruyff zei

@ anoniem. Maar dan moet je wel eerst een foto van jou met een boek opsturen.

Anoniem zei

Mmm, de snelheid van je gevraagde actie is al een minnetje in de sollicitatieprocedure. Maar kom, ik waag me eraan. Wordt vervolgd.

Ton de Kruyff zei

Nou nou, de sollicitatieprocedure meteen al bekritiseren, dat is een hoopvol begin. De foto kan maar beter heel leuk zijn.

Anoniem zei

Nee nee, je begrijpt me verkeerd. He zou een minnetje zijn in MIJN procedure. Maar nogmaals, ik ga een poging wagen. De (anonieme) reacties zijn tenslotte nu ook gelukt! Dus... zo anoniem ben ik vast niet meer.

Ton de Kruyff zei

Er was een vermoeden. Maar nu, na close reading van je laatste zinnen ...

Claudia zei

Wat sta ik er weer goed op ;-) Fijn weekend, Claudia

Mariandoet23dingen zei

superleuk, mag ik die ook op jullie website zetten met dezelfde oproep?? Dat is nou het leuke luchtige wat ik zocht!!!

Ton de Kruyff zei

@ Claudia, je staat er altijd goed op, ook al zit je wat verscholen achter je boek.

@Marian Dat was wel de bedoeling, dat het op de website kwam. Maar je zou er zelf ook heel goed tussen staan hoor. Het is niet de bedoeling dat het een langedijker ding blijft, iedereen mag er bij

Eveline zei

Wat een snelle aktie Ton! Schrok er zelf een beetje van.... Mijzelf zo op het scherm. Heb meteen Frank op de hoogte kunnen brengen wie er nu bij welke naam hoort! Leuk, misschien krijg ik hem nog zo ver voor een foto. Ik hoop dat het een hele reeks gaat worden.

Ton de Kruyff zei

@Eveline. Soms kan ik best snel zijn ja :).
Maar, mocht je blijven schrikken of het toch niet leuk/fijn/oid vinden dat er een foto van jezelf zomaar op het internet staat dan haal ik hem er natuurlijk net zo vlug weer af.

Eveline zei

Nee, dat is het niet, was gewoon niets vermoedend even de urls aan het volgen van het briefje van het bord. En daar stonden ze dan. Alleen maar leuk. Zat te denken of ik de familie zover krijg om ook met een boek voor hun hoofd te gaan staan. Wordt aan gewerkt.
Wel grappig zo die reacties, spreek je elkaar nog eens.

tereza zei

Ik heb zojuist één van mijn jongens bereid gevonden om met zijn favoriete boek op de foto te gaan. Wordt nog een hele klus, want hij leest eigenlijk nooit..
Wellicht gaan we 't morgen regelen. nog even geduld. Goed weekend, Tereza

Ton de Kruyff zei

@tereza. Dat is nog eens goed nieuws. Nu is het zelfs leuk om morgenochtend te werken.
Misschien moet er een aparte stream komen voor mensen met hun cd? Maar dan is kiezen vast weer een probleem

23 dingen ProBiblio zei

Super actie! Dat levert jullie absoluut bonuspunten op.

Ton de Kruyff zei

@Edo, Er is voor een ieder plek in de fotostroom. Ook begeleiders op afstand zijn meer dan welkom :)