woensdag 6 mei 2009

Ding 7 Flickr verder ontdekken

Ooit verzon ik dat ik het meer dan fijn zou vinden om het geluid van een dvd op een cd te hebben. Vraag me niet waarom, ik kan het me ook niet meer herinneren.
Uren, nee, dagen van mijn leven heeft het gekost. Eindeloos rondzoeken op het internet naar weer een raar programma (gratis natuurlijk) dat me weer een stukje dichterbij het eindresultaat bracht. Het lukte. Natuurlijk. Voor bijna alles wat je wilt doen met een computer is er wel iemand te vinden die er ooit een dingetje voor schreef. Applaus voor al die thuisknutselaars.
Naar het eindresultaat heb trouwens ik maar één keer geluisterd. Het klonk leuk maar het prutsen was eigenlijk leuker.

Ding 7 geeft op de begeleidende pagina een paar pagina's met handige progjes voor Flickr. Ik geloof het. Ik weet zeker dat ik er één kan vinden als ik hem nodig heb.

Boeiender leek me de pagina met 50 voorbeelden van wat Flickr voor je bibliotheek kan doen.

50 is een hoop om door te nemen, 3 leek me wel wat. Maar welke? Omdat het toeval een mooi ding is ging ik even langs random.org, een intrigerende plek op het web waar je toeval kunt vinden en krijgen. Random liet me weten dat ik ging kijken naar de nummers 4, 23 en 31

4 De Lackman bibliotheek geeft een virtuele tour. Elke foto heeft een korte begeleidende tekst. Sinds 2006 een keer of 4000 bekeken. Leuk.

23 Och, dat is fijn, een lijst van dingen die Flickr kan betekenen voor de bibliotheek. Een lijst in een lijst. Twee hoofddoelen. een handige manier om groepen foto's te verzamelen en mooi ding om foto's (alleen of in samenwerking met anderen) op je website te krijgen. Opmerkelijk is wel dat de auteur wijst op de voorwaarde van Flickr dat de streams persoonlijk zijn en dat er enkele bibliotheken zouden zijn wiens stream geblocked werd omdat die (te) professioneel zouden zijn.

31 Een group met foto's die vrij te gebruiken zijn voor website en posters. Er zijn iets meer dan 1100 foto's te bekijken. Ook leuk.

Met Flickr kan een hoop al zijn het toch vooral variaties op bepaalde thema's. Deel foto's met andere bibliotheken, doe inspiratie op en gebruik ze op de website. Dat klinkt wat kortig maar tot voor een week geleden wist ik niet eens wat Flickr was. Dat korte is dus niet kortaf bedoeld.
Flickr (en de andere foto-deel sites) zijn een mooie vondst. Ik denk dat er wel iets leuks mee te doen is. Maar daar kom ik dan nog wel weer op terug.

4 opmerkingen:

aliceW zei

Even een bericht dat niets met Ding 7 te maken heeft. Het heeft betrekking op Ding Brand. Mocht ik in asbestpak met de mannen van stavast en de schade mee naar binnen. Wat een avontuur voor een eenvoudige biebmiep. Dat uitje laat ik me niet ontnemen. Het duurde wel lang, dat bezoekje aan de verbrande bieb in Schoorl. Zo lang dat ik mijn afspraak met de bevriende directeuren uit de buurt, met jou niet kon nakomen. Want in dat pak kon ik geen kant op zelfs niet bellen. Vervelende samenloop van omstandigheden.
De uitslag was: collectie total loss. Alles wat er staat, 15.417 materialen kunnen op de vuilnisbelt. Op de terugweg hoorde ik ( per telefoon!)dat je al weg was in Heiloo. Ik zet nieuw voorstel op de mail. En dan nu ding 7.

Ton de Kruyff zei

Ik zou, om in de geest van 23 dingen te blijven, bijna zeggen "maar je hebt toch wel een filmpje gemaakt met je telefoontje?", maar zoiets zeggen zou ongepast zijn.
15.000+ dingen weg. (...) We spreken er vast vlug over. In Heiloo of zo.

23 dingen ProBiblio zei

Ton wat heb je toch een bijzondere manier om met de Dingen om te gaan. Je weet me telkens weer te verbazen.

Ton de Kruyff zei

Wacht maar tot ik random.org laat bepalen welke Twitter feeds ik ga volgen.