woensdag 13 mei 2009

Oorlog in Den Helder

Het was al een bewogen weekend met dat concert op vrijdag, de nieuwe pc plus router en de afgebroken tand op zaterdag maar het kon nog gekker.

Eerst leek het nog een gemankeerde zonderling die een militair voertuig bij de dump had gekocht maar het werden er steeds meer. Voertuigen dan. En de mannen in de wagentjes keken allemaal zeer vervaarlijk. Men reed maar heen en weer. En terug. Flauwe zinnen over oefende polen die de weg uit Den Helder niet konden vinden kwamen op, "Gewoon rechts en en dan links bij het stoplicht. Zo moeilijk is het niet. Heus waar, probeer het maar!". Wie wil er tenslotte in Den Helder blijven?
Zelfs op de dijk liepen stoere mannen met geweren. Op maandag, toen de wagentjes nog steeds heen en weer reden en er af en toe langdurig geknal te horen was, hoorde ik dat er bij de haven militairen in de berm lagen. En vanmorgen vloog er een groot vliegtuig rondjes boven de stad.

Het kan ook te gek.

Wat gezoek op het internet bracht uitkomst. En de tv stream van RTV NH nog meer.
Het zijn oefende belgen. Ze spelen dat ze landgenoten uit vijandelijk gebied moeten evacueren. En ze nemen het heel serieus.

Ik heb een tijdje zitten klooien met het in dit blog weergeven van de stream van RTV NH. Eens kijken of het lukt.

(update)
Zo. Het kan ook te goed werken De html code gooit meteen een enorme mediaplayer van Windows op het scherm. Mijn hele blog verdwijnt eronder. Ik haal de code even weg want dit is geen doen.

(update 2)
Nee. De mediaplayer blijft opdringerig.

Het bericht van RTV NH over de belgische mannen in Den Helder kun je hier bekijkenOm deze post na het wegvallen van de tv stream toch een mooie illustratie te geven vroeg ik Jerry wiens foto's van de oefening ik tegenkwam bij Nu.nl en Flickr om toestemming om een foto te gebruiken. En hij vond het goed. Wat blijkt uit het kunnen laten zien van de foto. De rest van zijn foto's zijn trouwens ook de moeite waard. Zie zijn Flickrstream.

5 opmerkingen:

bloggnuss zei

Het is dat het belgen zijn anders zou je er bang van worden.
Maar jij maak zo mooi verwijzingen naar berichten zoal naar RTV Nh en Jerry
dat wil ik ook leren en doen maar hoe.

Ton de Kruyff zei

Je bent een bericht aan het tikken en daarin wil je woord "klikbaar" maken
Open de pagina waar je naar wilt verwijzen.
Kopieer dat adres.
Ga terug naar het bericht dat je aan het schrijven bent.
Selecteer (linkermuisknop ingedrukt houden) het woord dat je "klikbaar" wilt maken.
Klik op het iebelig kleine icoontje dat een schakeltje voor moet stellen in het menuutje boven het veld waarin je tikt (3e van links).
Er gaat nu boxje open waar je het adres van de pagina waar je naar wilt verwijzen in kunt kopiëren.
Doe dat.
Klaar :)

23kaatje zei

Dat vliegtuig is volgens mij zelfs tot boven Ursem geweest ! Mooie foto's wel van Jerry.

23 dingen ProBiblio zei

Het waren wel echt weer Belgen. live-ammunitie uitdelen aan schoolkinderen... 't mocht wel niet, maar ze vroegen het zo lief.

Ton de Kruyff zei

Waarshijnlijk waren ze met dat vliegtuig de weg wat kwijt. Of hadden ze geen zin meer in Den Helder. Of schoten de lieve helderse kinderen gewoon met die ammunitie op het vliegtuig. Zo zijn ze daar wel.