vrijdag 12 februari 2010

Filmpje van de VOB

Vanmorgen vond ik een grote envelop op mijn bureau. Van de VOB. Er zat een usb stickje in. En een brief. Maar ik heb natuurlijk eerst het stickje bekeken. Daar staan filmpjes op. Drie. Die kunnen directies gebruiken tijdens gesprekken met de lokale politie en lokale bestuurders.

Uit de brief:

"Staat uw bibliotheek al op het netvlies van de kandidaten voor de gemeenteraad ?
De filmpjes bieden een uitstekende kapstok om in gesprek te gaan met de lokale politiek en lokale bestuurders. Als bibliotheek kunt u de positie van de bibliotheek voor de gemeente en gemeenschap vanuit de peilers van het bibliotheekwerk belichten. Het is raadzaam deze filmpjes zelf te vertonen aan de mensen die u wilt benaderen met uw boodschap. Neem er de tijd voor en bespreek met de kijkers wat er vertoond is en wat er lokaal speelt. De filmpjes bieden een goed startpunt voor een gesprek over de bibliotheek en wat die voor de gemeenschap kan betekenen.

Deze filmpjes kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor meer algemene belangenbehartiging. Bijvoorbeeld voor gesprekken met gemeenteraadsleden, of andere partijen en allianties. De filmpjes belichten in kort tijdsbestek de rol van de bibliotheek voor lezen, leren en informeren.

Na de Gemeenteraadsverkiezingen
Begin volgend jaar kunt u deze filmpjes met nieuw ingesproken tekst voor nĂ¡ de gemeenteraadsverkiezingen bestellen."

Ik heb even een filmpje op YouTube gezet. Deze gaat over lezen. Er zijn er nog twee. Over leren en informatie. Maar deze ene uploaden duurde al een tijd.

Om met de Sirius Cybernetics Corporation Complaints division te spreken: "Share and Enjoy".

2 opmerkingen:

Jeroen van Beijnen zei

Leuke filmpjes,
Zet je de andere twee ook nog online? Ik kan ze op de site van de VOB helaas nergens terug vinden.

Ton de Kruyff zei

Ik zal de andere twee morgen ook even uploaden Jeroen. Jammer dat de VOB de eigen filmpjes niet even online zet