woensdag 3 februari 2010

State of the internet 2009 (infographic)

Focus zette vannacht een infographic online. En dat kan nooit kwaad. Een plaatje zegt toch vaak meer dan 1000 woorden. En deze graphic bestaat uit iets van 12 aan elkaar geplakte plaatjes. Dat scheelt dus een hele hoop woorden.

Wat me na een avond gemeentehuis wel goed uitkomt eigenlijk.

Ook opgenomen, het verschil tussen de hoeveelheid mannen en vrouwen die internet gebruiken. Mooi.

10 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Persoonlijk vind ik de tekstjes náást de plaatjes veel duidelijker dan de plaatjes zelf. Maar daar is gelukkig aan gedacht ;-)

Ton de Kruyff zei

Na een avondje gemeentepolitiek vond ik zelf zo'n beetje elk plaatje duidelijker dan welk woord ook. Geschreven of gesproken.

schrijverdezes zei

Daar heb ik begrip voor.
En hoe is het afgelopen voor de bibliotheek? Ik hoop dat het meeviel!

Ton de Kruyff zei

Gelukkig wel. Na wat geschuif met woorden was de financiële onzekerheid plots een stuk minder onzeker geworden. En de door de raad haast als vanzelfsprekend beschouwde "bijvangst" van €10.000,- eenmalig als investering in materialen/collecties voor peuterspeelzalen en kinderdagopvang was ook niet onaardig.
Voor dat soort dingen werk ik graag een avondje over.

schrijverdezes zei

Mooi! Dat hoor je hier en daar wel anders (ik bedoel nu het geld, niet het overwerken). Lijkt me belangrijker dan een certificaat ;-)

Ton de Kruyff zei

Kun je nagaan hoe leuk een certificaat én geld is.

En die bezuinigingen komen er bij ons natuurlijk ook, maar pas in 2011. En hopelijk kan men zich dan de "en de bibliotheek is reuze belangrijk" mening van gisteravond nog herinneren.
Ik kan het altijd hopen.

schrijverdezes zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Ton de Kruyff zei

Je reactie is verwijderd, zoals je vroeg. Maar pas nadat ik hem gelezen had.
Het is jammer dat dingen zo gaan. Maar wij moeten hier natuurlijk ook maar afwachten hoe "core" wij als business zijn voor een nieuwe raad.

schrijverdezes zei

Dankjewel. 'Niets is zeker en zelfs dat niet.'

Mariandoet23dingen zei

Ik vind het vooral opvallend dat Nederland van de wereld op de 4e plaats staat bij het gebruik van internet. (nouja . bij de 'penetration' haha) en dat de scandinaviers bovenaan staan. Grappig.