donderdag 10 december 2009

Information Overload Syndrome (IOS)


In 2008 consumeerde de amerikaanse bevolking 1,3 triljoen uren aan informatie. Volgens een onderzoek dan. Per dag kwam dat neer op 100.500 woorden dan wel 34 gigabyte aan informatie.
Gelukkig valt in het onderzoek ook tv kijken onder informatie vergaren. Dat nam nog de meeste tijd in beslag. Van de 11,8 uur die men, volgens de onderzoekers, per dag spendeerde aan informatie verkrijgen werd 44,85 % voor de tv doorgebracht.
Goede tweede werd de computer met bijna 27%.
De gedrukte media bengelen wat onderaan het lijstje, 8,61%.

Van dat laatste zou je misschien wat cultuurpessimistische oprispingen kunnen krijgen. Mij lukt dat nu even niet. Mijn nieuwe telefoon maakt continu geluidjes omdat er schijnbaar gemaild en getwittert wordt.
De informatie overload is dus overal. Zelfs in Langedijk.

Mashable heeft een stukje over het onderzoek, één van de lezers daar linkte naar een video. Die plak ik hier ook even onder. Omdat je om een overload ook best kunt glimlachen.

4 opmerkingen:

23kaatje zei

Wat een geweldig filmpje !!!

AnneT zei

ik kan me zo indenken dat als je 44,85% van 11.8 uur per dag (zo'n 5,5 uur!!) tv kijkt het helemaal niet verbazingwekkend is dat je de koelkast induikt of van het koffieapparaat gaat lurken.

Ton de Kruyff zei

Ik geloof dat dit een dag aan het worden is met een verbale IOS. Ik ga even in de koelkast zitten tot de bestuursvergadering begint

AnneT zei

da's gezellig ton,ik zit al een tijd in t vriesvak