donderdag 17 december 2009

Sneeuw!

Ik had nog nooit een twitterfonteintje gemaakt.
Dat kon ik door de sneeuw dus mooi even proberen.

Verder ben ik geen voorstander van sneeuw.

16 opmerkingen:

Mariandoet23dingen zei

en je hebt me door je tweets een geweldige start van de dag bezorgd, de tranen over mijn wangen van het lachen... hahaha...
En ik ben ook geen voorstander van sneeuw.. en dat is netjes uitgedrukt.
Vandaag gelukkig een vrije dag dus ik kijk vanuit mijn warme huis naar de vlokken die nu toch ook hier vallen...

23kaatje zei

Ziet er hartstikke leuk uit zo ! Nu nog sky radio erbij met wat foute kerstmuziek ... ;-)

Ton de Kruyff zei

@marian, die doorslippende trein had best slecht af kunnen lopen. Ik had niks in de gaten. Er werd piepend geremd en toen ik naar buiten keek stond t ding stil op de overweg na het station. Gelukkig waren de spoorbomen wel naar beneden gegaan.

@karin, sneeuw brengt toch weer het beste in iedereen naar boven.

AnneT zei

zeg het is wel door de sneeuw dat het hier bij mij in het bos nu werkelijk prachtig is, alle plaatjes zijn cliché maar het mag van mij best doorsneeuwen tot aan de lente.

Ton de Kruyff zei

@AnneT. Maar kunnen we dan afspreken dat het bij jou wel sneeuwt maar dan niet in Noord-Holland?

Mariandoet23dingen zei

sorry, ik zal niet meer lachen ... *gniffelt nog zachtjes*

schrijverdezes zei

Vanmorgen op station R'dam-Centraal ging veel mis: zo stapte ik b.v. in een (vertraagde) trein die zowel volgens het omroepbericht als volgens het bord naar Amsterdam zou gaan, maar ineens stond er Vlissingen op datzelfde bord en moest iedereen er weer uit en naar de overkant, waar de trein richting Amsterdam wél zou komen, en toen we er allemaal stonden werd omgeroepen dat hij in tegenstelling tot het vorige omroepbericht toch niet kwam, en de trein die er stond reed ineens weg met niemand erin, en nu vergeet ik vast nog wat. Maar het gekke (en leuke) was dat er bij die mededelingen diverse lachsalvo's losbarstten van heel veel mensen tegelijk. En als het niet gesneeuwd heeft is dat in vergelijkbare omstandigheden nooit zo, dan moppert iedereen alleen maar of zegt gewoon niks. Raar hè? Ik ben overigens ook geen fan van sneeuw, alleen op zondagochtend als ik voorlopig toch nergens naartoe hoef.
Werkt zo'n twitterfontein eigenlijk aleen met een # erin of zou hij ook gewoon op het woord 'sneeuw' zonder # kunnen zoeken?

Ton de Kruyff zei

Morgen ligt er vast nog sneeuw. Dan zal ik eens proberen of de fontein het ook zonder # doet.

Vanmiddag was de sfeer op het station nogal gelaten. Van een half uur kijken we niet echt op met sneeuw. Er werd vrolijk verder geworpen met sneeuwballen. Dat wel.
In Den Helder ligt nu trouwens ook sneeuw. Dat is eigenlijk nooit zo. Dus ik verwacht een uitroepen van de noodtoestand of iets dergelijks.

Ton de Kruyff zei

En de fontein doet het ook zonder #. Je krijgt dan zowel "sneeuw" als "#sneeuw".
Waar wit weer al niet goed voor is.

schrijverdezes zei

Net wat ik dacht. Dank voor het experiment. Ik vraag me nu nog meer af waarom zoveel twitteraars met die # strooien. Ik begin te vrezen dat sommige mensen denken dat het hun tweets interessanter maakt.
Je fontein is hier (werk) trouwens niet te zien, of is hij weg?
'Wit is altijd schoon.'

Ton de Kruyff zei

Hier (werk, maar wat noordelijker) doet t fonteintje t nog wel.

Ton de Kruyff zei

En nog een linkje over hashtags (#)

schrijverdezes zei

Op een andere werk-pc was je fontein wel gewoon zichtbaar (en thuis zie ik hem ook). Het zal dus aan een instelling liggen. Mijn eigen sneeuw-tweets heb ik overigens niet voorbij zien komen.
Dank voor de link over hashtags. Ik wist wel wat de bedoeling daarvan is, maar snap niet dat mensen ze zo vaak in hun tweets verwerken. De meeste keren lijkt het me volstrekt onnodig. Maar dat geldt misschien ook voor de tweets op zich...

Ton de Kruyff zei

Ik denk dat de hashtag misschien een gewoonte is. Of zoiets, het heeft vast zin.
Ik ga er eens over denken, eerst maar weer wat boeken opruimen.

schrijverdezes zei

Als alle gewoontes eens zin konden hebben... Het verband tussen boeken opruimen en nadenken ontgaat me, maar de uitkomst hoor ik t.z.t. graag.

Ton de Kruyff zei

Ik kan altijd fijn nadenken als ik boeken opruim. Al wordt het denken wat minder sinds ik een leesbril heb en de letters op het etiket niet meer zo goed kan lezen.
Over de hashtag heb ik nog niets kunnen bedenken. Er waren door het winterweer ook niet genoeg boeken om op te ruimen.