dinsdag 8 december 2009

Google Goggles (ik wil een Android!)

Na maanden van treuzelen was ik er eigenlijk al uit. Het zou geen IPhone maar een Android worden. Er zijn belangrijker keuzes om te maken, dat is waar. Maar sinds de toetsjes van mijn antieke Samsung alleen nog onbegrijpelijke sms berichten spellen kan het echt niet meer.

Nu was ik dus eigenlijk al om. Een Android. Maar nu er ook nog Google Goggles is weet ik het helemaal zeker.

Simpel gezegd, en lastiger kan ik het nauwelijks maken, je maakt met je telefoon een foto van een object en Google Goggles herkent het ding en geeft je informatie.

Ze leggen het zelf uit. Met aandoenlijke accenten, dat ook nog.Er is ook een filmpje met een live demonstratie.Nu lijkt het wat suf, een foto nemen van een boek dat je ziet liggen om daarna op je telefoon te zien welk boek het is. Maar de mogelijkheid om het boek vervolgens via Amazon te kopen is toch leuk.
Wat me meteen deed wegdromen bij het idee dat je via je Android het boek niet alleen kon kopen maar het ook meteen zou kunnen reserveren in je bibliotheek.

Misschien is daar ergens in die 7,5 miljoen nog een gaatje voor te vinden?

10 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Is het heel raar als je zoiets overbodig en zelfs een beetje eng vindt? Ik zal er wel aan wennen, of ik blijf het gewoon negeren natuurlijk. (Dingen niet weten vind ik soms wel rustig.) Mijn telefoon stamt nog uit het gulden-tijdperk (en was gratis op de Airmiles). Ik bel er zelden mee trouwens.

Ton de Kruyff zei

Och welnee, het lijkt me helemaal niet raar als je zoiets overbodig vindt. Ik moet zeggen dat ik zo'n telefoon-die-alles-kan-behalve-koffie-zetten zelf ook erg lang nogal zinloos vond.
Maar ja, dat vond ik ook van de eerste kaartautomaten van de NS. Koppig bleef ik mijn kaartjes bij de dames achter het loket kopen. Tot ze zelf zeiden dat het toch slimmer was wanneer ik de automaat ging gebruiken.

schrijverdezes zei

Herkenbaar, zij het niet wat betreft de treinkaartjes maar i.h.a. Dus ik zal er misschien naartoe groeien. Of het laten voor wat het is. Ik krijg pas zin in iets als ik er een duidelijk voordeel in zie.
Toch gek van die dames bij de NS eigenlijk. Lijkt me juist leuk als een klant echt voor je kíest.

Ton de Kruyff zei

Misschien hebben de dames ook wel spijt. Nu staan ze voornamelijk rolletjes pepermunt te verkopen in hun (geen idee wat de naam deze maand is) winkel.

AnneT zei

er valt vast prima te leven zonder een 'Android' telefoon, maar..... het is wel ontzettend leuk hoor ;-)

Ton de Kruyff zei

@AnneT, ik ga dat leven met een Android vlug proberen. Maar van het meisje van de Vodafone winkel moet ik mijn eigen sim-kaart omzetten. En of ik daar handig genoeg voor ben?

Informatiegebruiker zei

Cool! Nu hopen dat Goggles ook snel op de hoogte raakt van het Nederlandse boekenaanbod. Van de drie testgevallen die ik uitprobeerde herkende Goggles het Engelse boek feilloos en voor een Nederlandstalige reisgids suggereerde het de oorspronkelijke Engelstalige variant. Met een uit het Turks naar het Nederlands vertaalde roman kom Goggles jammer genoeg nog niets.

Ton de Kruyff zei

Misschien moeten we dan eerst de boeken in beeld brengen bij zo'n Android. Dan herkent ie ze misschien makkelijker.
Wellicht iets wat ze (ook nog) bij de NBD kunnen gaan doen :)

23 dingen ProBiblio zei

Wat zou het geweldig zijn als ie ook mensen gaat herkennen. Ik ben een ramp met namen. Even richten en hoppa, ik weet hoe ze heet, waar ze werkt, haar Hyvespagina, haar hobbies, haar.... Ho stop, ik sla op hol.

Ton de Kruyff zei

@Edo. Nu lijkt t nog op hol slaan. Maar ik denk dat t over een jaar of wat best zo zou kunnen werken.
Misschien dat ik tegen die tijd ook door heb hoe ik met het internettende, twitterende en wat er nog meer kan mobieltje een beetje knap kan bellen. Want dat is nog t lastigste.
O ja, en volgens de mobiele Googlemaps woon ik in zee, in plaats van aan zee. Misschien dat ze daar ook nog even naar kunnen kijken.