dinsdag 8 december 2009

The Whale Hunt


Walvissen jagen, dat roept beelden op van slechte "zeemannen", koene redders (of ridders) in rubberboten, dat soort dingen. Het is misschien net iets minder erg dan het doodknuppelen van zeehondjes maar verder ...

Jonathan Harris, over wie eerder iets op dit blog stond, verbleef in 2007 drie weken bij een eskimofamilie in Alaska. Tijdens dat verblijf nam hij elke vijf minuten een foto (ja, ook als hij sliep, de techniek staat voor niets). Alleen als er heel spannende dingen gebeurden dan nam hij vaker foto's.

Harris zoekt steeds naar nieuwe manieren om een verhaal te vertellen. En dat lukt hem in het project "The Whale Hunt". Ja, inderdaad, eskimo's jagen op walvissen. En dat is dan toch weer net iets anders dan met grote schepen op die beesten jagen. Toch?

Op de website die bij het project hoort, of misschien wel het project is, kun je op allerlei manieren naar de foto's kijken en het verhaal beleven. Wissel van hoofdpersoon, laat het verhaal verspringen, verander de snelheid. Mooi gevonden allemaal.

Alleen loopt het voor de walvis altijd wel hetzelfde af.

2 opmerkingen:

23kaatje zei

de foto's zijn mooi en verdrietig tegelijk.
Het hele project op zich is leuk gevonden van JH.
Hij had natuurlijk ook 3 weken in een bibliotheek kunnen wonen en daar foto's maken ?

Ton de Kruyff zei

Maar in bibliotheken wordt weer bar weinig op walvissen gejaagd. En een beetje bloederige climax doet het toch beter dan, ... ach, vul zelf een activiteit in :)