maandag 11 januari 2010

PictureTrail

Het begint een beetje op "Maandag, knutseldag" te lijken, deze vroeg in de week postjes. Maar wat kleinschalig knutselen is nu eenmaal leuk om te doen.

Sinds de 23 dingen cursus (was er een leven voor de cursus?) gebruiken we op de website van de bibliotheek, of in het blog, soms de presentatiemogelijkheden van Flickr. Foto's uploaden, share aanklikken, de code embedden en klaar.
Maar die presentatie ziet er wel steeds hetzelfde uit. Dat is mooi consequent maar soms ook wat saai.

Toevallig hoorde ik over PictureTrail. En omdat het zondag ijzig guur sneeuwde in het dorp zijn we maar wat gaan knutselen met PictureTrail. Dat is altijd nog leuker dan die schaatswedstrijden op tv die wel in een eindeloze "heb ik dit vorig jaar al niet eens gezien?" loopje lijken te zitten.

De groep mensen die PictureTrail gebruikt zal stukken minder omvangrijk zijn dan die van Flickr of Picasa en heel erg 2.0 is het ook allemaal niet maar je kunt er leukere presentaties mee maken. Allerlei vormen zijn mogelijk. Onder dit blog staan er twee. Wel moet je een beetje opletten, voor je het weet duikelen er allemaal hartjes over je foto's, en dat is misschien weer net iets te gezellig.

Voor de mensen die op een muziekje bij de foto's zitten te wachten, al dan niet met angst en beven, de site kan ook iets met muziek maar dat begon op hogere wiskunde te lijken. En dat is niets voor een zondagmiddag.

Omdat ik het zo langzamerhand echt helemaal gehad heb met de sneeuw hieronder wat zonnige foto's van Los Rogues de Garcia op Tenerife. Overgebleven lava, de rest is allemaal weggesleten.

Vergankelijkheid, altijd mooi.5 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Wat een mooie foto's, maar wat een irritante presentatie...
Maar smaken verschillen natuurlijk en dat is maar goed ook!

Mariandoet23dingen zei

cool... en blijft deze gratis denk je?

23kaatje zei

Die onderste is juist leuk vind ik ! Net een kaartenrek dat je kan draaien. Met hele fraaie foto's erin .

Ton de Kruyff zei

@schrijverdeze. Smaken verschillen inderdaad maar je kunt zo wel handig de fotopresentaties op de website er wat wisselend uit laten zien.

@marian. Als we nu met zn allen PictureTrail gaan gebruiken zal het wel weer geld gaan kosten :(

@23kaatje. Ik vond dat draaien ook wel leuk, daar moeten we voor de site ook maar eens iets mee doen.

Edo zei

@schrijversdezes. Ben het dit keer helemaal met je eens.