donderdag 7 januari 2010

De beste bibliotheek, de film

Mijn humeur was vandaag niet al te best. Het zal de sneeuw wel zijn. Of het terugkerende, wat hortende dansje met de gemeente over geld en dat soort basale zaken.

Gelukkig plaatste Jaap van de Geer een mooi filmpje. Nu plak ik wel vaker een filmpje in dit blog maar zelden gaan ze over bibliotheken. Daar zijn redenen voor. Maar verzin die zelf maar even.

Het filmpje over "De beste bibliotheek van Nederland 2009" maakt mijn hele dag weer goed. Het ziet er mooi uit, leuk gemaakt, camera ok, kleuren fijn. Helemaal goed dus. Kijken.

DOK Delft won, dat zal bekend zijn. Ik had nooit eerder het genoegen de directeur van die bibliotheek live mee te maken. En een filmpje is natuurlijk ook niet live, ik weet het. Maar toch. Na dit filmpje denk ik zelf dat Eppo van Nispen tot Sevenaer niet moet stoppen bij de CPNB.

Dit land heeft humor nodig. Eppo for president!

Beste Bibliotheek van Nederland 2009 from Jaap van de Geer on Vimeo.

3 opmerkingen:

Kaldenbach zei

Ton, zeker een mooi filmpje, of eigenlijk Mooie Film. Eppo maakt er een mooie show van en heeft bovendien een goed verhaal. Ben razend benieuwd wat hij voor het CPNB gaat betekenen (waar hij nog moet beginnen, dus om nu al van stoppen te spreken).

Ton de Kruyff zei

Filmpje is idd een fout woord in dit geval, film is beter.
Eppo's uitwerking op de CPNB moeten we nog maar afwachten. Maar als je met een pruik op op de rand van een afgrond durft te gaan staan denk ik dat dat wel goed gaat komen. Maar ik heb hoogtevrees dus zo'n actie krijgt van mij meteen de maximale score.

Edwin Mijnsbergen zei

@Ton @Jan:

Eppo is een meester in het op verkeerde benen zetten van mensen. Hij maakt lawaai, doet lachen en verbijsteren maar weet precies wat het doel is en gaat daar ook voor, het liefst op ludieke wijze.

Ik had het voorrecht een week in zijn gezelschap door te brengen en heb toen niet alleen veel gelachen om al zijn gekkigheid maar ook veel geleerd van zijn kijk op de dingen...en z'n benadering van bekende bibliotheekproblemen.

CPNB zal anders worden, zoveel is wel zeker :-)