maandag 11 januari 2010

De wereld van de appjes

Ik heb geen iPhone. Ik heb een HTC die "op" Android draait, een working man's iPhone noem ik hem.

Maar het soort toestel doet er misschien niet eens zoveel toe (sorry Jan David). Het gaat om het principe van de appjes. Programma's, applicaties die je kunt downloaden en op je telefoon kunt gebruiken. Soms kinderlijk ingewikkelde spelletjes maar minstens zo vaak erg handige dingen. Soms kosten ze geld, vaak ook niet.

Toen ik vandaag weer eens op een trein stond te wachten wist ik, door zo'n appje, dat de "over ongeveer 10 minuten" van de blikken mevrouw van de NS eigenlijk 17 minuten zouden worden. En ik kon zien dat de brug over het kanaal die volgens de conducteur niet meer dicht kon allang weer goed functioneerde. Mij krijg je niet gek meer.

Over de wereld van de appjes zond CNBC vorige week de boeiende documentaire "Planet Of The Apps" uit. Die gaat helemaal over appjes voor de iPhone maar is voor iedere nieuwsgierige interessant om te bekijken.

Mijn favoriet is de mevrouw die 's ochtends een boodschappenlijstje maakt op haar iPhone, naar de supermarkt gaat waar ze dan natuurlijk weer niet alles hebben. Ze tikt met haar vinger op het schermpje van haar telefoon en hup, daar gaat een mailtje naar haar partner zodat die ergens anders kan gaan zoeken.
Ook mooi zijn de twee kinderen die een appje maakten voor andere kinderen die (iets) minder goed in wiskunde zijn. Prachtig.

Zover ik weet zijn er geen Nederlandse bibliotheekappjes.
Misschien is dat nog wat vlug.
Al zouden ze er wel moeten komen. Kan iemand dat even doorgeven?

3 opmerkingen:

Mariandoet23dingen zei

ik zie een iPhone met een kleurtje en zelfs één met een patroontje.. die wil ik ook!!

23kaatje zei

eh ja, heel mooi allemaal.... ik haak na een filmpje af, want ik heb een hele suffe Nokia die kan... bellen en sms-en en dan houdt het ook helemaal op ;-)

Ton de Kruyff zei

@marian, er stond er toch al 1 in bestelling?

@23kaatje, gooi dat ouwe ding toch eens weg.