woensdag 23 december 2009

Jozef, Maria en het kindje JesperVanmiddag was het weer eens tijd voor onvervalst "old skool" amusement in de bibliotheek.
Kerst voor kinderen. De voorbereidingen had ik door andere bezigheden wat aan me voorbij zien gaan maar het moment zelf wilde ik natuurlijk niet missen.

Het kerstverhaal werd met zo'n 150 kinderen en hun ouders nagespeeld. En nagezongen.
De ezel was een hobbelpaard, de bezoekers kwamen aarzelend los, er werden heel veel foto's gemaakt en tegen het eind was iedereen blij.

Hoogtepunt was de knappe truc van Jozef die vloeiend een babypop verving door een heus echte baby. Een collectief "Ooooh" ging door de ruimte.

Baby Jesper vond het allemaal reuze opwindend en moest nog tijdens de voorstelling verschoond worden. Zoiets was nog niet eerder in mijn kantoor gebeurd.

Het was al met al een erg mooie middag.ps zo'n filmpje vraagt natuurlijk om een leuk muziekje eronder, helaas roept YouTube steeds dat er iets met de rechten is, dus blijft het vandaag stil.

4 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Prachtig. Ik hoop niet dat je 'old skool' bedoelt zoals sommige mensen (!) 'conservatief' gebruiken, d.w.z. als een soort relativeren van wat het was. Heel goed dat jullie dit deden en als je geen certificaat krijgt kloppen de normen daarvoor gewoon niet.

AnneT zei

ziet er leuk uit ton (hoop voor je dat de luier niet in je prullenbak is beland)

Ton de Kruyff zei

@schrijverdeze, old skool is niet hetzelfde als conservatief en conservatief is ook maar een een verblekend stickertje. Bij Wikipedia staat "old school (or oldskool) can refer to anything that is from an earlier era and looked upon with high regard or respect"

@AnneT, gelukkig heb ik morgen vrij, dus zelfs als die luier in mijn prullenbak terecht is gekomen ...

Mariandoet23dingen zei

Dat ziet er gezellig druk uit, wat hebben jullie daar toch ook een geweldige ruimte voor. Leuk!!