woensdag 23 december 2009

Freaky

Er gaat weer eens een schokgolfje door bibliotheekland. DOK Delft is uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland. Maar de beste bibliotheek is niet door de certificeringsprocedure gekomen. Geen schildje naast de voordeur dus.

Nu zou ik best iets kunnen zeggen dat klinkt als "Liever de beste bibliotheek zijn dan een C hebben bij normeis 57", maar enigszins opportunistisch doe ik dat maar niet.
Ergens in januari lijkt me een beter moment.
Vandaag, ironie is toch iets prachtigs, is namelijk de dag dat we hier in Langedijk de laatste hand leggen aan de documentatie die de certificeringsmensen moet overtuigen om het "voorwaardelijk" voor ons "gecertificeerd" zijn weg te gummen.

En tussendoor slepen we hier wat met tafels omdat er vanmiddag iets met kerst en vooral heel erg veel kinderen gaat gebeuren.

Om de lezers van dit blog toch even wat te doen te geven plaats ik wat video's. Van YouTube. Daar vermaakt iedereen zich kostelijk mee. Lachwekkend filmpje hier, vrolijk muziekje daar.

Adweek maakte onlangs een lijstje met de 30 "freakiest" video's van 2009.
En freaky zijn ze.

Op 3, het WNF met het filmpje bij een campagne die niet lang liepOp 2, de gevaren van sms'en tijdens het autorijden.En op 1, een filmpje dat duidelijk wil maken dat je toch maar beter langs de dokter kunt gaan wanneer je medicijnen wilt hebben.

7 opmerkingen:

Kaldenbach zei

Ton, DOK laat (gelukkig) zien dat een bibliotheek zonder certificering succesvol kan zijn. 'Desondanks': zet 'm op met het weggummen van voorwaardelijk. Want én succesvol én gecertificeerd is misschien nog wel mooier.

Freaky filmpjes trouwens. Die van Wakker Dier (op 11) kende ik niet, maar is vrij heftig.

Ton de Kruyff zei

Dank je Jan, "I (woord invoegen naar keuze, maar je kent me langer dan vandaag) certificering". Mocht het schildje aangekocht kunnen worden dan ga ik het ook op een t shirt laten afdrukken.

schrijverdezes zei

Ach, 'het zijn allemaal maar stickertjes met een verblekende tekst. Voor je het weet zitten ze ergens op maar blijken ze later toch weer niet te kloppen. En dan moet er weer een ander stickertje op.'
Beter zou ik het niet kunnen formuleren ;-)
Maar dat stickertje gun ik je desondanks natuurlijk van harte!
Die filmpjes ga ik niet bekijken, ik griezel al bij wat ik er nu van zie.
Foto's van het kinderkerstfeest, lijken me daarentegen heel leuk. maar dan zit je misschien met het portretrecht. Dan maar een verslagje. Tof dat jullie zoiets doen! (Geeft zeker geen punten voor het certificaat?)

AnneT zei

Grapjes maken over 11 september leek me niet leuk,de gevaren van sms'en tijdens het rijden ken ik dus heb ik ook maar niet gekeken, laatste filmpje was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar: Gedver.. en ik moet nog eten zo ook.

Ton de Kruyff zei

@schrijverdezes, voor mooi ronde pdca (kan ook andere volgorde zijn) krijg je punten, voor kinderfeestjes niet :)

@AnneT, sorry, ik had er idd een waarschuwing bij moeten zetten.

23 dingen ProBiblio zei

Wowter zette het aardig op een rijtje. Er is plaats voor mensen met een passie en ideeën. Ook al passen ze niet in een hokje. Juist niet ;-)

schrijverdezes zei

Wat is pdca? (Ik zeg niet: zal wel dom zijn dat ik dat niet weet, maar ik denk het wel...)
Voor kinderfeestjes zou je dubbele punten moeten krijgen! Minstens.