vrijdag 17 augustus 2012

King Kong Kitchie Kitchie Ki-Me-O


Een lied over een kikker die met een muis wil trouwen. De kans is aanwezig dat je bij het refrein gaat giechelen, of grijzen.
Tegelijkertijd zou het ook best aardig passen in een griezelfim. Een verlaten en donker landhuis, piepende deuren, dichtslaande ramen en dan een radio waaruit plots luid "King Kong Kitchie Kitchie Ki-Me-O" klinkt.
Kijk nou over je schouder want daar staat een man met een bijl!

"King Kong Kitchie Kitchie Ki-Me-O" is Chubby Parker's versie van een heel erg oud Brits Folk liedje. En de versie van Parker is ook al heel erg oud, 1928 geloof ik. Ik ken het omdat het voorkomt op "Cover to cover, the originals volume 2", 4 cd's met hardcore country, bluegrass en krassende bluesjes. Muziek waar ik maar heel soms naar luister maar ja, alle liedjes werden ooit ook gezongen door Bob Dylan. En dan koop je zoiets. Nou ja, ik wel.

Over Chubby Parker valt niet heel erg veel te vertellen. De enige foto die er van hem lijkt te bestaan staat boven dit stukje. Ooit was hij vrij bekend. Nu is hij vrijwel vergeten. The dust blows forward and the dust blows back, om maar eens een andere rare stem aan te halen.

King Kong Kitchie Kitchie Ki-Me-O" is zo'n lied dat je één keer hoort en dan nooit meer helemaal uit je hoofd krijgt. Voor altijd blijft het relatief zinloze ruimte in je hersenen innemen.

Want net als je denkt dat je het vergeten bent sta je het ingehouden zachtjes te hummen in een rij in de supermarkt, die steeds langer wordt omdat sommige mensen schijnbaar vergeten dat je bij een kassa ook moet betalen en dat als je dan wilt pinnen dat je dan een bankpasje nodig hebt en dat het niet handig is als dat pasje helemaal onderin de tas zit waar je net de boodschappen al hebt in gedaan.
En als het saldo te laag is lukt het helemaal niet nee.

Kijk uit! Achter je staat een man met een bijl!3 opmerkingen:

westhernl zei

Een laat bedankje voor dit bericht. Ik was geïntrigeerd door het liedje en leende in de bieb een box met allerlei van die oude bluessongs. Van het een kwam het ander, dus ik luister al weken naar krakerige liedjes uit de 20er jaren van Rev. Moses Mason, Kelly Harrell en Victoria Spivey.

Ton de Kruyff zei

Late bedankjes zijn altijd welkom. Leuk dat je het een fijne box vindt. Ik kan op bepaalde dagen erg blij worden van liedjes als "stop kickin'my dag around".

Anoniem zei

After I originally commented I appear to have clicked
the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I get four emails with the exact same comment.
Perhaps there is a means you are able to remove me from that service?
Many thanks!
Feel free to surf my web-site : kohls-printable-Coupons.net