maandag 10 augustus 2009

Lokaal

In de bibliotheek Langedijk proberen we zoveel mogelijk boeken die over de gemeente gaan en/of geschreven zijn door iemand uit één van de dorpen bij elkaar te brengen. Ook folders en dergelijke van lokale instellingen, verenigingen en wat of wie niet hebben we.

Het is natuurlijk dommig dat ik het niet eerder probeerde maar ik tikte net bij YouTube eens "sint pancras" in (en filterde het engelse sint pancras even weg) en kwam toen onderstaand filmpje tegen."langedijk" en "binding" (het gebouw waar de bibliotheek in zit) gaf ook wat hits.Misschien moeten we er over na gaan denken of we iets kunnen doen met die lokale filmpjes op bv de Hyves site (die nog maar heel even in oprichting is). Het is toch zonde dat er met die lokale beelden verder niets gebeurd.

Ik kwam op het idee om te gaan zoeken op YouTube door een discussie vorige week op Geen Stijl. Die hadden het videokanaal van Egbert Hennen ondekt.
Nu ga ik me ver houden van een discussie over meneer Hennen. De discussie op Geen Stijl was van het gebruikelijke "van dik hout zaagt men blokhutten" niveau.
Ik hou me bij een zo objectief mogelijke bibliothecarissenblik en vraag me alleen maar of we, waar we ook boeken van Langedijkers verzamelen, iets moeten gaan doen met de internetfilmpjes en webpagina's van inwoners.
Mij lijkt eigenlijk van wel.

Egbert Hennen woont (zover ik weet) in Broek. En voor wie er bij het lezen van zijn naam nog geen bel gaat luiden plak ik één van zijn filmpjes in.

4 opmerkingen:

23kaatje zei

Nooit van gehoord, die man. Ik weet niet of je in YT kan zoeken op lokatie ? Ik bedoel dan dus niet dat de filmpjes over L'dijk gaan, maar dat het door in L'dijk inwoners erop is gezet ? Ik heb ook een accountop YT maar ik geloof niet at ik ergens mijn woonplaats heb ingevuld...
Bovenste 2 zijn leuk...maar niet zo boeiend.
Tot nu toe staat dan alleen het spel vd engel op Hyves ;-))

Mariandoet23dingen zei

ieuw die Hennen is eng, en zeker geen 'echte' broeker...
filmpje van sint pancras was voor mijn tijd, jammer .. wel geweldig dat zoiets op youtube staat.
Lijkt me een goed plan om zoiets te bundelen op een hyves pagina, leuk!!

Ton de Kruyff zei

De boeken die we hebben over Langedijk (of van langedijkers) zijn denk ik ook niet allemaal erg spannend of boeiend voor buitenstaanders. Maar het filmpje over SP vond ik wel een mooi tijdsbeeld.
ALs mensen bij hun filmpje invullen waar het gemaakt is dan kun je het zo terug vinden. En het zijn er veel meer dan ik van te voren had kunnen bedenken.

Mijn eerste reactie op dhr Hennen was er ook één van "hmm :(" Maar aan de andere kant. In een land waar denk ik steeds meer mensen op buienradar.nl kijken voor ze het vuilnis buiten zetten doet hij gewoon waar hij zin in heeft.

23 dingen ProBiblio zei

Daar kun je je HIPblog voor gebruiken. Plaats dit soort filmpjes, foto's ed. op het blog en vraag mensen om reacties. Wie weet wie dit zijn, wat gebeurde hier etc... In het digitale tijdperk kun je ook digitaal collectioneren.