zondag 5 september 2010

De advertentie van de toekomst

Ik las net de krant van gister. Dat doe ik vaker, het scheelt een hoop achterhaald nieuws.
Ik kwam een advertentie tegen.

"Onderdeel van een brede organisatieverandering is de invoering van programmamanagement. Het is een nieuwe werkwijze gebaseerd op afdelingsoverstijgende visieontwikkeling, samenwerking en het centraal stellen van de klantvraag. U bent verantwoordelijk voor strategie, beleid en regie van de nieuwe unit. De nadruk ligt op inrichting, sturing en borging van het concept van programmamanagement. Hierin vervult u een spilfunctie. U bent ervaren in het inrichten van strategisch, multidisiplinair programmamanagement. U bent een verbindend leider, politiek-bestuurlijk sensitief, communicatief zeer vaardig, financieel onderlegd en met een groot doorzettingsvermogen. U heeft affiniteit met het maatschappelijk-cultureel werkveld."

Ik had de tekst misschien ook kunnen vinden op het internet. En hem kunnen kopieren en plakken. Maar ik heb hem overgetikt. Zo komen de woorden beter binnen.

Ik zie nu dat ik het begin van de tekst heb overgeslagen. Maar de meeste lezers van dit blog werken in een bibliotheek. Dus die zagen waarschijnlijk meteen wel waar het over ging.

"Directeur Programmamanagement ProBiblio (ca €75.000) ProBiblio (Hoofddorp, circa 160 fte) is een serviceorgaisatie voor openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. ProBiblio ontwikkelt vraaggericht kwalitatief hoogwaardige diensten."

Terwijl ik de tekst las begon er spontaan een liedje in mijn hoofd rond te zingen. Het zat er vanzelf. Zo gaat dat met hersenen

Het is mooi weer. Ik ga in het bos wandelen, over de toekomst peinzen en aan Ray Charles denken.

7 opmerkingen:

v/h schrijverdezes zei

Ik had hem ook gezien (in de NRC), maar ik las hem nu pas...
Ik hoop dat je fijn gewandeld hebt.

Anoniem zei

Wat een mooi filmpje...

Maar vond je het geen geruststellende advertentie dan? Jij wordt als klant hiermee heel erg serieus genomen, en dat is toch fijn of niet?

Ton de Kruyff zei

@Tenaanval, ik word ontzettend graag serieus genomen. Heerlijk is dat.
Maar ik raakte bij deze advertentie enigszins de weg kwijt na (even scrollen)"afdelingsoverstijgende visieontwikkeling". Kauw eens wat op die woorden "afdelingsoverstijgende visieontwikkeling".

En zelf had ik, als klant zeg maar, in plaats van "heeft affiniteit met het maatschappelijk-cultureel werkveld" iets krachtigers gezien. "U vindt openbare bibliotheken (om die woorden gewoon maar eens te noemen) echt ontzettend en ook vreselijk belangrijk, als u geen programmamanager wordt gaat u het liefst in een bibliotheek werken".

zomer65 zei

Hear hear! Gelukkig hebben ze nog de naam "ProBiblio", niet zoals Cubiss, waar je van moet raden waar ze voor werken. Wat dat betreft mag de Blauwe Brug zich ook wel achter de oren krabben, al zegt de Overijsselse Bibliotheek Dienst dan wel weer genoeg.

Ton de Kruyff zei

@Erna. Ik hoorde laatst van het bedrijf "Zout", ik geloofde het eerst niet. Maar het bestaat echt, de bibliotheek Zout.

Wim Keizer zei

Maar Novetheek wordt gewoon Bibliotheek Noord-Veluwe

Internet Advertising zei

Leuk geschreven en super dat u deze tekst met een liedje kan associƫren. Bedankt voor het delen!