maandag 15 maart 2010

Promofilmpje voor Joris Luyendijk die naar Langedijk komt

Op 19 april komt Joris Luyendijk een lezing geven in de bibliotheek Langedijk. Omdat er daar voor een activiteit nog nooit van te voren een promofilmpje was gemaakt leek zijn komst een aardige aanleiding om dat wel eens te doen.

Marjolijn vond een filmpje met bruikbare citaten, scharrelde wat teksten en plaatjes bij elkaar en gisteren maakten de Onderzoekende Persoon en ik er een filmpje van.

Met Zamzar werd het oorspronkelijke filmpje in een bewerkbaar formaat van het net geplukt. Waarna we het aan stukken hakten en de fragmenten met wat dia's met tekst ertussen weer aan elkaar plakten.

Het gesprek tijdens de drie uur die het maken duurde ging ongeveer zo:
"Waar is dat ene stukje?". "Te kort", "Niet, precies goed" "Waarom begint die Luyendijk zovaak met eigenlijk?". "Te kort". "Daar moet nog een flexibele fade". "Moet er geen muziekje onder de tekst?". "Het was toch liedje 3?". "Nee, het waren de eerste 4 maten van liedje 1". "Waarom doet YouTube niks?".

Al met al, we hadden een hoop lol met een filmpje van 1 minuut 30.

8 opmerkingen:

Mariandoet23dingen zei

Hoe cool is dat!

Ton de Kruyff zei

ik hoop alleen dat de vergelijking "hoe korter het filmpje hoe langer het gepruts" niet op blijft gaan.

Saavedra zei

Het ziet er heel mooi uit!
De stelling moet zijn:"hoe korter het filmpje, hoe heftiger de echtelijke ruzie."

Ton de Kruyff zei

@saavedra, die stelling gaat misschien op als jij thuis een filmpje maakt. Probeer het eens.

Saavedra zei

Daarom laat ik het ook aan jou over :).

aliceW zei

Werkelijk een pluim voor jullie in Langedijk. Al kijkend kreeg ik zin om naar de lezing te gaan. Zo'n klein bewegend beeld met een vriendelijke en leuke meneer die ook nog eens prikkelende dingen zegt doet verlangen naar meer. Dus denk je als kijker: ik ga naar de lezing. En daverend succes dus. Nu maar hopen dat Joris in het echt ook zo boeiend is als het filmpje.

Ton de Kruyff zei

@dank je. En als de mensen nu eerst maar een kaartje kopen dan wordt de lezing vast heel boeiend.

Ingeborg zei

Dit spreekt veel meer aan dan alleen maar een foto met tekst. Bij zo een superfilmpje kan het publiek toch niet achter blijven...