Eigenlijk komt het door de burgemeester. Die vroeg maanden terug of de bibliotheek in mei 2010 niet iets kon doen met "de oorlog". En met de geschiedenis van Langedijk.
Aannames (zonder onderbouwend marktonderzoek).
1. Mensen zijn geïnteresseerd in hun directe omgeving. Hoe dichterbij hoe beter.
2. Veel lezen is lastig
Verhalen zijn er veel. Met of zonder illustraties. Wij hebben ze in boeken en er zit nog een hoop in de hoofden van mensen, of er ligt nog iets op zolder. Dus "vulling" is er.
Maar kun je dat ook wat makkelijker zichtbaar, vindbaar maken? Een boek is ook weer zo'n ... boek.
Ik zit nu al een paar dagen te "spelen" met het idee van een kaart met markers bij bepaalde punten, straten in de gemeente. Aan die markers zouden dan verhalen, foto's, dat soort dingen kunnen hangen. Mensen zouden zo terug kunnen vinden wat er bij hen in de buurt gebeurd is. En ze hoeven niet door allerlei tekst heen die hen wellicht niet zo heel erg kan boeien.
Na wat rondzoeken kwam ik toch weer bij Google uit. Google Maps. Daar kun je je eigen kaart met markers maken. Ik heb hieronder een voorbeeld geplakt. Er staan maar twee markers op, één van mijzelf en één van Karin. Zo'n Google Map kun je namelijk ook weer delen. Heel 2.0.
In het voorbeeld is de tekst gevoegd bij de marker. Dat leek een leuk idee maar het wordt volgens mij bij veel tekst een onleesbare bende. Misschien is het beter om de teksten (en andere) dingen op een andere plek onder te brengen (blog?) en aan de marker een klikbare link te hangen.
Misschien kan de geïnteresseerde lezer van dit blog wat opbouwend meedenken?
Langedijk op de kaart weergeven op een grotere kaart
donderdag 22 oktober 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
een foto van het gebouw, de plek vd gebeurtenis is wel mooi erbij, als het een onderwerp is dat je echt interesseert lees je het, anders haak je af. Jouw tekst is niet te lang voor iemand die werkelijk wil weten wat er is op die plek.
Praat eens met de ontwikkelaars van Biebmaps (werktitel). Een kaartapplicatie die koppelingen met sociale sites, foto's, catalogus, databanken zichtbaar moet maken in een kaart van je omgeving en het daarmee nieuwe betekenis geven. Bel eens met Frank Bergsma (Hoorn), Jan Klerk (Haarlem) of Stefan de Bruin (ProBiblio). Verder zijn Gouda, Dordrecht en Mirabeau betrokken bij het idee.
Een reactie posten