vrijdag 26 juni 2009

Vrijdag, muziekjesdag (8)

Maar heel zelden komt het muziekje dat ik eigenlijk in het "Vrijdag, muziekjesdag" postje wil zetten ook echt in of op het blog terecht.

Al tijden wil ik hier een mooi nummer van Bill Evans laten horen, of één van Brad Mehldau. In mijn hoofd plaatste ik deze week al één van de slechts twee verteerbare liedjes die Elvis ooit zong in dit postje. Maar dat lied werd weer verdrongen door een stukje over de onverslijtbare samplezin "Mam, weet jij nog wanneer ik voor het eerst een boterham met kaas gegeten heb?".

Maar ook dat lied werd het niet.

Michael Jackson dan? Sorry. De man heeft natuurlijk best een stel leuke liedjes gedaan maar ik heb er weinig mee en het zou ook een beetje te makkelijk zijn.

Marian plaatste een raar oostenrijks lied met een vreemd fout filmpje op haar blog. En de medecursist van een deur verder werd gistermorgen jeugdig opgetogen van een cd met vreselijk irritante dansliedjes uit de jaren 90.

Waarna in mijn geheugen plots "Ma Quale Idea" van Pino D'Angio weer eens opdook. Dat doet dat nummer als sinds het uitkwam in 1980. Vooral met mooi weer.
De bekijkbare versie op YouTube is zwaar fout. Pino playbackt zich 23 jaar na dato door het lied heen. Hij rookt op het podium en hoewel het filmpje in Parijs is opgenomen doen de rondhuppelende dames ernstig denken aan een heel slechte italiaanse tv-show. En dat allemaal terwijl het lied al redelijk "fout" was toen het gemaakt werd.

Maar die baslijn, die blijft prachtig.

5 opmerkingen:

aliceW zei

En nu is MJ dood gegaan op jouw muziekjesdag. Ik hoop dat je hem toch een ode brengt met een memoriam en filmpje.

23 dingen ProBiblio zei

Dat leidje van Tom America's MAM zit nog regelmatig in mijn kop. Waarschijnlijk door de krankzinnigheid van de tekst, maar ook omdat ik MAM een hele leuke band vond. Dus... hij mag de volgende week vrijdag in van mij. Deze ken ik, maar loop er niet warm voor. Beetje boeren en dan met een hoog stemmetje het koortje meezingen. Ja ja...

Ton de Kruyff zei

Volgende week doe ik Tom America, of ik prop hem er op een doordeweekse dag door. Mooie dingen maakt hij nog steeds en zijn liedje over Jan Schoonhoven moet ook nodig nog wat meer aandacht krijgen.

23kaatje zei

hij doet ook de stem van Kermit in als hij niet "zingt" ?

Ton de Kruyff zei

Ik denk dat het Kermit op latere leeftijd is. Alleen speelt Kermit geen bas.