donderdag 25 juni 2009

Er kan meer bij

Omdat de vakantie voor velen begint te wenken is het tijd om nog even aandacht te besteden aan dat ontzettende fijne web 2.0 idee dat laatst in dit blogje opdook.

De "met een boek" fotostroom. Een rij foto's van mensen met een boek voor, bij en als het niet anders kan, op hun hoofd.
Ik heb er nog steeds geen maatschappelijk nut voor kunnen ontdekken.
Maar.
Zie het als een vrolijk iets dat volgens sommige bijna uitgestorven media (het papieren boek) laat zien via iets relatief moderns als een fotodeelsite.

Er staan nu 19 foto's in (op?). En dat valt niet tegen. Maar er kunnen er natuurlijk veel meer bij. En zeker van mensen buiten de bibliotheek Langedijk.

Ik zet de stroom nog even hieronder. Om een ieder die even vergeten was een foto te maken dan wel te mailen te helpen herinneren aan dat dat dan nog steeds kan.

Mail een foto met daarbij de naam van de gefotografeerde, zijn of haar beroep en een (mogelijke) link met anderen in de fotostroom naar: meteenboek@gmail.com

Meer hoeft er niet.

3 opmerkingen:

23 dingen ProBiblio zei

Je methode is misschien wat omslachtig. Dat mailen is zo jaren 90. Als je iedereen op welke Flickraccount dan ook zijn foto plaatst en hen er een specifieke tag aan toe laat voegen dan kun je daarop zoeken en er een fotostream van maken. Een beetje zoals dit. Zoekterm "met een boek".

23 dingen ProBiblio zei

Ja natuurlijk Ton (ik anticipeer hier even op je reactie) er zitten ook foto's bij die niets met jouw stream te maken hebben, noch met een boek. Kies daarom een unieke tag en test van te voren of er bijvangst is.

Ton de Kruyff zei

Ik weet niet hoe hoog het aantal Flickr accounts is in Langedijk Edo.
Maar je probeersel is wel mooi. En je krijgt de foto's dus ook echt te zien als je zoekt op "met een boek". Dat had ik zelf nog niet geprobeerd.