donderdag 19 augustus 2010

Bizarderder ... der

Ik heb er ooit een sterretje bij gezet. In de Google Reader. Bij de oorspronkelijke post van Found Footage Festival waardoor ik voor het eerst hoorde van Frank Pacholski.
Of beter, waardoor ik Frank voor het eerst zag.
Het sterretje (het begint op #carglasszuigt te lijken) is al van een tijd terug. Misschien omdat het ook een tijd duurt voor je weer een beetje tot geestelijke rust bent gekomen. Na het zien van deze op zijn minst opmerkelijke video.

Op zijn pagina bij Myspace vertelt Frank dat hij is gaan dansen (hij noemt het zelf dansen dus dan doe ik dat ook maar) na het zien van de film "The secret". Zijn gezin liet hij achter in Wisconsin. Maar ook op afstand ontvangt hij van hen veel steun.
Frank heeft ook wat video's op YouTube staan. Maar voor je die kunt zien krijg je een waarschuwing van YouTube. En geloof me, heus, dat zegt YouTube in dit geval niet voor niks.

"Bizar", dat woord hoorde ik een tijdje terug nogal vaak. En tussen de reacties op de site van de Telegraaf staat vaak "het moet toch niet gekker worden".
Maar er moeten woorden zijn die beter bij Frank passen.
Ik denk tenminste dat ook het publiek in de video hard aan het zoeken is naar die woorden.

9 opmerkingen:

zomer65 zei

jammer dat hij een masker voor doet... maakt het dan wel weer makkelijk voor zijn familie om hem te steunen... of zou hij in de buurt ook met zo'n patriotische zwembroek hebben rondgelopen ;-)

Ton de Kruyff zei

@Erna, ergens aan het eind van zijn verhaal op Myspace dankt hij zijn zoontje voor het verzinnen van zijn "kostuum".
Ik zie het arme kind al "Pap, je moet echt dat masker voor doen hoor, anders heb ik geen leven meer" smeken.

Sylvie zei

Ik heb wel vaker iemand zo zien "dansen" maar dat was een peuter van ongeveer 1,5 (en toen keek het publiek veel vrolijker). In dit geval pleit ik voor een groter masker en vooral een veel grotere broek. (Dwangbuis mag ook.)

Ton de Kruyff zei

@Sylvie, wanneer je doorklikt naar zijn opnames op YouTube dan laat je de haakjes om "dwangbuis mag ook" meteen weg.

AnneT zei

Had iets heel griezeligs verwacht maar dat valt mee.Fijn die omhooggetrokken onderbroek.En best nog wel strakke billen ook.Hij is trots op zn billen.Niet bizar ton eerder beetje zielig.

Ton de Kruyff zei

@AnneT, ik vind het toch best wel bizar hoor, misschien moet je even doorklikken naar zijn YouTubekanaal. Dan kijk je daarna ook weer anders naar een hele kip die in de supermarkt ligt.

Anoniem zei

't is even wat gedoe, dat registreren bij Youtube, maar dan heb je ook wat...
Een ander woord dan bizar heb ik voorlopig even niet, zit nog een beetje bij te komen. Wat ik me vooral afvraag is: wie zijn die oude mensen die zo vriendelijk blijven lachen terwijl de verbijstering van hun gezicht druipt en waarom lopen ze niet weg?
En wie houdt de camera vast?

Ton de Kruyff zei

@Tenaanval, ik vond vooral de mevrouw rechts in het "billenklets" filmpje mooi, rond seconde 20 oid. Ze kijkt heel eventjes vlug op haar horloge maar blijft dan toch zitten. Misschien had de meneer of mevrouw achter de camera een geweer.

23 dingen ProBiblio zei

Zolang je het kunst noemt is een hoop mogelijk.

Deed me even aan dit denken. Ook iets met vader en zoon en minstens zo verrassend.