dinsdag 3 augustus 2010

Beste CoachJoeK,

Waar kwam u nu zo plots vandaan? In het weekend was u er opeens, in mijn lijst met Twittervolgers. Volgens uw korte bio, ach, weet u, ik kopieer en plak even:

Coaching for your success in sports and business. Ski or die!

Aangezien u al 43.391 mensen volgt vroeg ik me af wat u over de streep heeft getrokken om mij te volgen..
Sport kan het toch niet zijn. Goed, er staat een foto van Maxi Jazz van Faithless in een voetbalshirtje in mijn vorige blogpostje maar meer doe ik toch echt niet aan sport. Coaching for business? Het is natuurlijk heel modernerig om bibliotheken business te noemen maar toch ... ik ben niet zo heel modernerig. 
En dan dat "Ski or die!". 
Ski? Meneer CoachJoeK, met mijn motoriek zou die zin "Ski and die!" moeten zijn.

Dus meneer K, als ik heel eerlijk ben dan gok ik dat u mij "gevonden" hebt met een handig twittertooltje dat volgers van volgers van volgers naspeurt zodat u zich dan weer aan een nieuw Twitteraccount kunt klampen. 
Is dat niet een beetje valsspelen, meneer Joe?

Of het de eerste keer is dat me dat overkomt?  Tuurlijk niet. Zo om de zoveel dagen hangt er wel een spammende account in mijn volgerslijstje. Maar waar ik in uw geval nogal van baal, en dan druk ik me nog mild uit, waar ik eigenlijk godslasterlijk pissed om ben, is dat ik u ook blijk te volgen.

Nu heb ik best een brede interesse maar, en ik hoop niet dat u nu zwaar teleurgesteld bent, uw oppervlakkige "Je kunt het als je maar wilt" agendaachtig gewauwel daar krijg ik echt heel zware jeuk van.
Gewauwel?
Ja, bijvoorbeeld deze, van een paar uur terug:

The 1st step toward getting somewhere is to decide that you're not going to stay where you are. 
Then Get Moving!

Zoiets mufs schrijf je toch niet?

Ik heb dat vinkje niet gezet meneer Joe, ik ben u niet gaan volgen en ik ben u ook niet terug gaan volgen.
Dus ook daar zult u wel zo'n lollig tooltje voor hebben. Dat moet ook wel. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat 43.389 mensen u vrijwillig zijn gaan volgen.

Of er geen ergere dingen op de wereld zijn? Absoluut.
Maar toch. Dat hele sociale media gedoe, dat raakt in mijn ogen zolangzamerhand knap geïnfecteerd door types als u. Types die alleen het woord "media" in "sociale media" zien staan.

Types die alles zien in de context van marketing en het helemaal geen probleem vinden om hun zelfverheerlijkende verkoopbevorderende gruwelspeak over mensen uit te storten. Types die een hoop Twitteraccounts zien, een tooltje kopen en hun tweets volduwen met lege lucht. En een linkje natuurlijk. Want er is tenslotte altijd wel een sukkel die er intrapt.

Het is misschien wat onsamenhangend geworden, dit bericht, meneer JoeK. Dat heb ik wel vaker als ik boos ben. Ik gok er maar op dat u het ergens wel een beetje kunt volgen. Ook al moet u het dan eerst door Google Translate halen.

Voor ik u ga blocken wil ik u nog even een gedichtje laten horen, van John Cooper Clark.
Laat de tekst op u inwerken, en doe er uw voordeel mee.

Have a nice life,

Ton
 

11 opmerkingen:

zomer65 zei

je hebt me zojuist een hele goede start van mijn ochtend gegeven. En over de streep getrokken om je te volgen... en nu maar hopen dat er geen TWAT reactie volgt ;-)

Ton de Kruyff zei

Wat een mens al niet moet doormaken om door de buren gevolgd te worden.

zomer65 zei

dit roept om de vreselijkste platitudes varierend van "beter een goede buur dan een verre vriend" tot 'buurtpreventie helpt':-)

Ton de Kruyff zei

Zelf bedacht ik nog "Bij de buren lijkt het gras altijd groener", maar die is dan eigenlijk weer te, ... tja, erg om in te tikken.

AnneT zei

Ton dat heb je heerlijk opgeschreven en wat een fijn fijn gedicht.

Ton de Kruyff zei

@AnneT, misschien kan het (deels) op een t-shirt?

Edwin Mijnsbergen zei

Prachtig! En dat je dan Cooper Clarke opvoert is helemaal de bom. They can't find a good word for you...

Ton de Kruyff zei

Dank je.
Twat is, als ik eerlijk ben, het enige gedicht dat ik al sinds heel erg lang hardop mee kan "zeggen", alleen dat prachtige accent, dat red ik natuurlijk niet.

"I considered killing you if i thought you were alive", soms is jeugdsentiment best fijn :)

Sylvie zei

Amen en heel erg LOL!

23 dingen ProBiblio zei

Wederom onnavolgbaar geschreven. Respect.

Ton de Kruyff zei

Dank. Ik zie nog wel een paar zinnen die beter hadden gekund. Maar ik gok dat ik nog wel eens zo'n suffe account achter me aan krijg.