dinsdag 27 oktober 2009

"Ze willen alles, en ze willen het meteen"

Op de site van Bright (het lijkt wel poëzie) verscheen gister een stuk over het mediagebruik van kinderen van 2 tot 19. Zelf zou ik een 19 jarige geen kind meer durven noemen, in ieder geval niet in zijn of haar buurt, maar het zal met statistische groepen te maken hebben.

Het Brightstuk zelf staat hier. Het onderzoek waar zij zich weer voor een fors deel op baseren hier.

De regel waar ik het hardst over struikelde kopieer ik hier even.

"Zo is 26 procent van de 2-3 jarigen minimaal één keer per week online, en 44 procent van de 4-5 jarigen."

Bright vertelt dat niet is onderzocht welke sites de 2-3 jarigen bezoeken maar gokt op Nijntje en die vreselijke Bob de Bouwer.
Ik was er zelf niet opgekomen, 2-3 jarigen achter een pc (of met een IPhone?) klikkend op Dick Bruna's konijntje. Maar het zal best kloppen.

Een stukje conclusie van Bright plak ik hier ook nog even. Omdat omdat we er ons als bibliotheken wel wat van aan mogen trekken. Of van aan zullen moeten trekken, dat is misschien beter.

"Ze willen alles, en ze willen het meteen. Deze groep (jongeren) heeft geen geduld. Ben je als merk op dat moment niet aanwezig, dan mis je dus de boot. Zorg dus dat je aanwezig bent als ze toevalligerwijs even langs je komen surfen op je site, via Google of op Hyves."

Ik ben dan al een flinke tijd geen jongere meer, maar dat van dat "geen geduld" dat herken ik wel.
In de bibliotheek hebben we het vaak over "de jongeren" als belangrijke doelgroep. Maar weer verder aan de slag lijkt me. Hoe krakend en af en toe falend dan ook.

5 opmerkingen:

23 dingen ProBiblio zei

Hé lekker die heerlijk foute Tubes.
Verder een interessant artikel waarin ik wel een aantal zaken herken bij mijn kids. Mijn zoon internet al vanaf zijn derde, overklaste de kleuterjuf ruimschoots en hielp haar en zijn medeleerlingen graag bij computerproblemen. Bijzonder? Voor ons wel, voor hem en veel van zijn leeftijdsgenoten absoluut niet.

23kaatje zei

Ik zit ook wel met Ike achter de pc, maar zelf klikken en sturen met een muis vindt hij moeilijk ( hij is net 4 ) Hij wijst aan en geeft antwoorden. Of hij kijkt mee naar de games die zijn zussen spelen. Maar om nou te zeggen dat een 3 jarige zelf online is ? Ik ken ze niet hoor...
En Bob is best leuk. Er zijn veel vreselijker dingen voor kleintjes, maar die zal ik je besparen ;-)

Ton de Kruyff zei

@23kaatje. Misschien ga je Bob waarderen als je er vaak naar moet kijken. Andere Bob ga je ook pas waarderen als je er vaker naar luistert.
Maar zijn er dingen nog erger? Echt. Linkjes!

@Edo. T zit vast in de genen, dat internetten. Het kan natuurlijk niet. Maar je zou het bijna gaan denken.

23kaatje zei

Nou, kijk dit eens.
http://www.youtube.com/watch?v=_8Lpe_S1OO4
De Tuttels.
Na een minuut krijg je al wurgneigingen. *&^^&%%^%$
Of dit...Bumba http://www.youtube.com/watch?v=_PY_D7nDkso een suf clowntje en ik haat clowns.
Of Bassie en Adriaan.... bleehhhh
Nee, doe mij maar Bob dan. Ha.

Ton de Kruyff zei

@23kaatje. Na 30 seconden Tuttels moet ik je al gelijk geven.
Bob de bouwer for president!