vrijdag 30 oktober 2009

Vrijdag, muziekjesdag met Robbie Williams

De eerste reis naar Egypte, jaren en jaren geleden, was een rare. Er ging een cultureel afgestudeerde mevrouw mee die zou gaan vertellen over al het oude steen dat we zouden gaan zien. Omdat sommige mensen uit de groep er meer van wisten en dat luid lieten merken verliet ze de reis op dag 3. Ze werd vervangen door een aardige egyptenaar die niets van oud steen wist maar daar durfde niemand meer wat van te zeggen.
En ons kon het allemaal niet zo schelen. Al was het fijn geweest wanneer de kamer in het hotelletje in Luxor niet naast een liftschacht had gezeten en het hotelletje zelf niet naast een moskee had gestaan. En zeker weer niet tijden de ramadan.

Het raarste was eigenlijk het stel waarvan de hij alles filmde. Wanneer de zij het aanwees, en dat deed ze bijna steeds. Eigenlijk heb ik de hem alleen maar met een enorme videocamera voor zijn gezicht gezien. Eigenlijk filmde de hij haar reis.
Nogal Life through a lens.

Ik moest er aan denken door het mislukte "Robbie Williams in een musicplayer" probeersel, eerder deze week. Ik kwam het liedje, maar nu met beeld, ook tegen op YouTube. Vorige week opgenomen door een concertbezoeker in London.
Maar het is een raar filmpje. In het begin lijkt het alsof meneer Williams in een schouwburg staat te zingen en de fan hem van een stukje weg en van rechts filmt, jammer dat er iemand met een groot hoofd een stukje voor het beeld zit. Maar dan is er plots een shot van links. Maar met hetzelfde grote hoofd in beeld.

Je ziet het steeds vaker op YouTube. Fans die tijdens een concert het videoscherm filmen. Zodat ze een perfect beeld van het concert mee naar huis nemen.
Ik snap het niet maar het is wel leuk curieus.

15 opmerkingen:

23kaatje zei

http://www.youtube.com/watch?v=Zokzxni_-2M

Zo dan ? OOk leuk....

Maar: er is geluid dit keer ! En uitzicht ;-)

Ton de Kruyff zei

Meneer Williams moet ook weer niet te duidelijk worden he.

Kun je nog geen klikbare link in de reactie plakken?

Goh.

23kaatje zei

so sorry...
vertel, hoe kan ik dat beter doen ?

Ton de Kruyff zei

je tikt
tikt.
Direct na > zet je het woord dat je klikbaar wilt maken en meteen daarna (weer zonder een spatie) zet je


Staat dat niet op Facebook dan?

23kaatje zei

Ik tik >hierhttp://www.youtube.com/watch?v=Zokzxni_-2M en dan ? als ik erop klik wat jij antwoordde dan krijg ik dat de pagina niet bestaat. En nee, niet op Facebook grapjas, het is overal anders ... :-(

23kaatje zei

nee niet zo dus....

Ton de Kruyff zei

t staat er niet goed. ik mail t nog wel.

sandra444444 zei

(is dat nieuw, dat reacties in een apart venster komen? ik wachtte tot het nummer afgelopen was, maar dat was niet nodig)
Het is inderdaad al 3 jaar geleden dat we meneer Williams gezien hebben in de Arena (nagezocht in de gmail). Lijkt korter geleden. Ik wil ook graag weten hoe je links in een reactie plaatst.

Ton de Kruyff zei

@sandra444444 dat is idd nieuw, van dat aparte venster. Ik vind t handig dat je aan kunt vinken dat je verder bijdrages in de discussie (stel dat je een echte discussie zou hebben) automatisch in je mail krijgt.

Linkuitleg in de mail.

sandra444444 zei

volgens mij kon je die voorheen ook al aanvinken.
link proberen.
klik hier
Deze pc heeft geen geluid, dus hoe het klinkt weet ik niet. Je kunt 'm in ieder geval wel echt zien.

Ton de Kruyff zei

O, dat had ik dan weer niet gezien, dat je dat aan kon vinden. Nou ja, dan zeg ik gewoon dat t r leuk uitziet zo'n oppoppend antwoordboxje

T linken werkt.

AnneT zei

Ik begrijp daar niks van dat iemand een videoscherm gaat staan filmen. (de filmer staat dus door een camera naar een beeldscherm te kijken tijdens een concert?? ) Da’s toch raar? En het dan ook nog op youtube plaatsen (zo van ik was erbij hoor). Ooit zag ik eens 2 mensen wandelen met allebei een ipod in het oor geplugd,bijna net zo raar.

Ton de Kruyff zei

@AnneT t is natuurlijk ook volmaakt idioot, betaal je een dot geld, sta je op een misschien redelijke plek en dan ga je een videoscherm filmen (en er dus ook naar kijken)

T is maar goed dat Dave geen videoscherm had :)

Mariandoet23dingen zei

ook ik was 3 jaar geleden in de Arena.. helemaal fantastich.. en je kon beter niet naar het scherm kijken want in de close ups zag je toen dat Robbie er toen eigenlijk helemaal niet zo fris uit zag haha! Maar hij is fijn hoor :)

Ton de Kruyff zei

@marian Ik vond t vooral zo irritant dat t videobeeld net een stukje achterliep op het geluid. Maar misschien lag dat wel gewoon aan die lelijke galmbak.