woensdag 28 oktober 2009

Prutsen met players

Soms mis ik het geknutsel met de dingen wel eens. De 23 dingen.
En omdat er nu toch twee meneren van de woningstichting alle scharnieren in mijn flat aan het vervangen zijn ...

Ik plak nog wel eens een muziekje in mijn blog. Zeker op vrijdag. Haast altijd zijn het YouTube filmpjes. Zeker op vrijdag.
Vaak is zo'n filmpje erbij, of eronder, leuk. Soms is het ook totaal overbodig en haalt het de aandacht wat weg van het muziekje.

Dus morrelde ik wat rond om een beetje aanvaardbaar uitziende player in mijn blogpostjes te embedden. Zodat ik muziekjes zonder YouTube kan laten horen.

Bij Mixpod.com kun je heel eenvoudig je liedjes kiezen of uploaden en vervolgens in een afspeler, hmm, afspelen. Leuk is dat je uit verschillend vormgegeven players kunt kiezen en dat je ze op vele plekken, ook in je blogpostjes kunt embedden. De player komt met reclame eronder in beeld maar die reclame kun je er met wat gummen in de HTML wel uit krijgen.

Er moest natuurlijk ook een muziekje in de player. Het werd een lied van Robbie Williams, voor wie ik een onverklaarbaar zwak heb. Vorige week, 20 oktober, gaf meneer Williams voor het eerst in jaren weer eens een concert. Het optreden werd uitgezonden door de BBC en was, dat lag voor de hand, een paar uur later te downloaden.
"Come Undone" met de fine zin "I'm contemplating thinking about thinking" en daarna nog een stukje "Walk On The Wild Side".


Music

4 opmerkingen:

AnneT zei

reclame weg = muziekje weg? dhr Williams moet zich anders wel erg lang opladen (dat zwak wat je voor zn muziek voelt kan ik niet begrijpen,ik heb er niks mee..)

Ton de Kruyff zei

@AnneT. Thuis galmde Robbie vrolijk door de speakertjes, ook zonder reclame. Maar op t werk is hij nu ook wat stillig.

23kaatje zei

Ik werd al blij, Robbie...maar ik hoor niets :-(

Come Undone is een heel lekker nummer, ik vind het alleen nog leuker om hem erbij te zien .....

Ton de Kruyff zei

Hoe kan dat nou toch, ik hoor hem hier (thuis) toch echt meteen.
Langzame verbindingen in de buitengebieden?