donderdag 15 oktober 2009

Stop klimaatverandering nu! (of anders toch minstens morgen)

Vandaag is het "Blog Action Day 2009" (met dank aan een twitterding van Edwin). Bloggers over de hele wereld worden opgeroepen vandaag te bloggen over de verandering van het klimaat.Een mooi intiatief.

Maar ook een tikje lastig.

Nu woon ik in het eerste huis achter de dijk in Den Helder dus als er iemand wil dat de verandering van het klimaat stopt ben ik het wel. Maar wat moet je er verder nog over zeggen?
Ik deed een kleine peiling tijdens de lunch op het werk. We waren met zijn vieren.
Verandert het klimaat? Ja (alle vier).
Is de mens daar (mede) schuldig aan? Ja (alle vier).
Pas je je gedrag aan om de klimaatsverandering te stoppen? Ja (alle vier, variërend van spaarlampen, temperatuur en iets met het weigeren van plastic zakken) .

Dat schiet dus niet op. Zelf de meest ongenuanceerde persoon aan de lunchtafel  (ikzelf, ik zet het er zelf maar bij) is al overstag.

Als de Blog Action Day echt een punt had willen maken mbt de verandering van het klimaat had vandaag misschien tot blogloze dag uitgeroepen moeten worden.
Volgens een bericht in De Volkskrant stijgt het aandeel van de I.C.T sector in het nationale stroomgebruik in 2009 naar 10 procent. 10 procent! We helpen het klimaat dus vrolijk bloggend, computerend (sorry voor dat lelijke woord) en 23dingend naar de knoppen.

Hé.

"Stop Climate Change Now! Read A Book (a non-ebook)!"

2 opmerkingen:

23 dingen ProBiblio zei

Geen dikke boeken dan, want dat kost weer een bos... dilemma's, dilemma's, dilemma's...

Ton de Kruyff zei

Tja. Misschien is "Stop Climate Change Now! Jump Of A Cliff!" dan weer beter, hoewel je dan weer met afvalverwerking zit.