woensdag 9 november 2011

Niet op zondag


Het was zondag en ik zocht ergens naar, op het internet. Ik heb geen idee meer wat ik zocht trouwens. Omdat ik in mijn vrije tijd het wegen, overdenken en kritisch beoordelen van de hits die Google geeft vaak achterwege laat klikte ik gewoon op de eerste treffer die getoond werd.

En toen kreeg ik dit:

"Fijn dat u belangstelling heeft voor refdag.nl, de nieuwssite van het Reformatorisch Dagblad.

Vandaag is het zondag. Wij wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Wij beschouwen de zondag als een rustdag, een opdracht van God en een geschenk, waar we dankbaar voor mogen zijn. Om die reden actualiseren we onze site vandaag niet.

Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet - we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u van ons gewend bent.

Informatie over kerkelijke gemeenten, kerkdiensten en predikanten kunt u desgewenst vinden op onze site www.kerktijden.nl"

Hoofdredactie reformatorisch dagblad
"

En dat was het. Het gezochte artikel werd niet getoond.

Ik had natuurlijk geïrriteerde of misprijzende opmerkingen kunnen gaan mompelen. Maar ik vond het eigenlijk wel mooi, misschien zelfs wel moedig. Één dag niet meedoen aan de niet te stuiten zucht naar informatie en daarmee het risico lopen dat een bezoeker nooit meer terug komt. Gewoon zeggen "Nee, vandaag even niet. We doen er niet aan mee".

Ik heb een tijdje naar de webpagina gekeken. En toen heb ik de laptop maar uitgezet. We zijn naar buiten gegaan. Daar was het stil, bewolkt en Helders grauw.

1 opmerking:

EstherF zei

Inderdaad, een opvallend maar mooi statement!