vrijdag 11 november 2011

Een kerstlied in novemberOm eerlijk te zijn, ik vond het al nooit een fijn lied, "Stop the cavalry" van Jona Lewie. De man heeft prachtige en vooral erg onbenullige liedjes gemaakt maar dat "Stop the cavalry" heb ik nooit leuk gevonden.

Dat is in de loop der jaren alleen maar erger geworden omdat het lied rond de kerst nogal vaak opduikt. En als het dan weer eens voorbij komt, in een supermarkt of kledingzaak, dan wil ik altijd roepen "Het is helemaal geen kerstlied!".
Maar dat doe ik natuurlijk niet.

Het lied werd een kerstlied door, tja, misschien door de kerkklokken die te horen zijn. En volgens een artikel op Wikipedia is er één regel in het lied die naar kerst verwijst. Dat zal dan "Wish I was at home for Christmas" wel zijn.

"Stop the cavalry" gaat over de Eerste Wereldoorlog. En de enige regel waar kerst in voorkomt verwijst naar het hoopvolle en naar bleek vrij domme idee dat de oorlog voor de kerst voorbij zou zijn.

Vandaag is het "armastice day", de dag dat in 1918 de wapenstilstand tussen de vechtende partijen aan het westelijk front werd getekend.
Als er één dag is waarop het lied van Jona Lewie gedraaid zou moeten worden, dan is het vandaag wel.

Geen opmerkingen: