vrijdag 11 juni 2010

Onverwacht

Meestal staat er hier een muziekje, op vrijdag. Vandaag kon ik echt niet kiezen.
Maar terwijl ik niet kon kiezen kwam ik dit stukje tv tegen.

Beter dan een liedje. Zeker deze week.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

4 opmerkingen:

v/h schrijverdezes zei

Mooi filmpje! Vooral die beteuterde gezichten van de blanke toehoorders zijn mooi ;-)
Vandaag had ik een kleine discussie met een collega uit een N-H provincieplaats, die vond dat ik als R'dammer toch moest begrijpen waarom mensen PVV stemmen, want 'als je daar over straat loopt enz.' Ik begrijp inderdaad wel een beetje waarom sommige mensen PVV stemmen, maar daarvoor is 'over straat lopen' niet voldoende. De multiculturele samenleving die ik om me heen ervaar als ik naar AH ga (hier op de hoek) bevalt me juist heel goed. En ik woon toch echt in een achterstandswijk.
Maar er zijn ook criminele, asociale achterstandswijken en als je dáár woont spelen er andere zaken, die door b.v. de PvdA veel te lang genegeerd zijn. Dat mensen die in een dergelijke wijk wonen de PVV (weliswaar ten onrechte) als oplossing zien, dat snap ik dan weer wél. (Waarom al die Limburgers en Volendammers er op stemmen begrijp ik een heel stuk minder.)
Lange reactie, sorry...
(De collega met wie ik sprak stemde overigens net als ik op de PvdD...)

Ton de Kruyff zei

Ik vond het een erg mooi stukje film, rustig, to the point en klaar.

Zelf begrijp ik niet zo goed, of helemaal niet eigenlijk waarom mensen op zo'n, in mijn ogen idiote partij stemmen. Ik zou daar best blogpost op blogpost over kunnen schrijven. Maar ik kwam net via Twitter een mooie tekst tegen die het allemaal aardig opsomt.

v/h schrijverdezes zei

Ik begrijp het ook niet echt goed, maar wel ten dele. Het heeft te maken met opleiding, kansen, plaats in de maatschappij, al dan niet werk hebben, wat je meegemaakt hebt, in hoeverre je overzicht hebt enz. Ik vind het óók een idiote partij en ik werd vanmorgen tamelijk kwaad op mijn collega. Maar er zijn situaties waarin mensen zich zó aan de kant gezet voelen dat het een troost voor ze kan zijn anderen nog lager te achten dan ze zelf zijn. Dat is erg en ik keur het zeker niet goed, maar ik snap er wel iets van. Simpelweg een racist zijn is m.i. toch iets anders. Wie dát is begrijp ik inderdaad níet.
Ik vind het erg dat zoveel mensen PVV stemmen en ik schaam me er een beetje voor dat ik met ze in een land woon, maar ik begrijp er wel iets van. Het is dom, maar dat mensen dom zijn is niet altijd hun eigen schuld.
Hier zijn inderdaad blogposten over vol te schrijven...
(Ik ben altijd links geweest en ben dat nog steeds, maar een signaal tegen de bio-industrie vond ik ook belangrijk.)

Marian zei

Beste man, die Humberto. Snap ook helemaal niks van die 1,5 miljoen.. maar die snappen ons misschien weer niet?