woensdag 22 april 2009

Nerd alert!

Wat postjes terug vroeg ik me af of je verschillende rss feeds ook kon combineren. Dat kon. Zei men op het internet. En de meest creatieve (lees: "Och, kijk wat een hoop knopjes en dingetjes waarvan het totaal onduidelijk is wat er mee zou kunnen") manier leek een Yahoo Pipe.
Vamorgen kwamen er wat fracties van de gemeenteraad langs, zojuist gingen de laatste documenten in de envelop met daarop de naam van de certificeringsmevrouw. En voor de rest waren er nog wat andere dingen waar ik mijn hoofd over brak. Dus ik mocht weer even wat leuks doen.

Via Yahoo Pipes kum je in het scherm komen waar je een pipe kunt maken (je moet dan wel weer een Yahoo account aanmaken maar, nog een account, wat maakt het uit). Zo'n pipe moet je zien als een, uh, pijp waarin je aan de ene kant een hele hoop info stopt en waar je aan de andere kant één informatiestroom uitkrijgt. Het maken van zo'n pipe is reuze gezellig. Je schuift een hoop dingetjes heen en weer op je scherm waar je vervolgens weer verbindingen tussen trekt. Op YouTube staan er hopen filmpjes over. Al heb ik zo'n vlug geen filmpje gezien waarop de maker van een pipe vloekend en tierend een kop koffie over zijn pc dreigt te gieten. Omdat het natuurlijk weer niet werkt.

Mijn pipe is simpel. Het voegt (als het ding goed werkt natuurlijk) alle blogs van de andere deelnemers aan 23 dingen van Bergen, Heiloo en Langedijk samen en laat in een schermpje op dit blog steeds de meest recent gepubliceerde zien. Goed, het is niet bepaald wereldschokkend, ik weet het maar ik kan me goed voorstellen dat je zo'n pipe maakt waarin je allerlei bibliotheekblogs duwt en waaruit je dan postjes filtert over, zeg, het certificeringsgesprek. Om maar eens iets te noemen.

Maar misschien moest ik eerst maar eens afwachten of deze wel echt werkt.

4 opmerkingen:

Saavedra zei

Het werkt, dat weten we inmiddels. Knap gemaakt. Ben jij nu de nerd uit je titel?
Trouwens, als je in de toekomst een echt nerd alert maakt, mag ik er dan ook een? Dat kan ik wel gebruiken, zoals je weet.

Ton de Kruyff zei

Tuurlijk. Wie met zo'n Yahoo ding knutselt is kotstondig (let wel: kortstondig) een nerd.
Over een nerd alert zal ik nadenken tot die tijd moet je je even behelpen met het belletje op de balie.

23 dingen ProBiblio zei

Lekker aan het experimenteren Ton. Top! Geheel in de geest van de moeder van 23dingen, Helene Blowers. Ze propageert "Play". Eke dag 10 minuten spelen met dingen op internet, je geest scherpen en ontdekken en daardoor bijblijven.

Ton de Kruyff zei

Met 10 minuten ga ik het niet redden Edo. Ik geeft toe, de verslaving begint toe te nemen :)