maandag 27 april 2009

Ding 6 Flickr

Flickr is meer dan alleen maar een handige backup voor je fotobestanden. Al is dat al een heel iets eigenlijk.

Maar. Eerst maar eens aanmelden. Dat ging simpel. Al hielp het wel dat ik al een account bij Yahoo had. Want Flickr is Yahoo. Dus weer een account. Zucht. Vervolgens mag/moet je wat dingen invullen die je meteen helpen herinneren aan het feit dat dit een web 2.0 ding is. Vragen over waar je woont en, verbazingwekkend, je relatiestatus. Wat ik wat apart vond maar het zal ongewtijfeld heel 2.0 zijn. Daarna nog wat vinkjes in hokjes en klaar.

Toch?

Afgelopen vrijdag uploade ik de eerste trits foto's naar Flickr. Gewone werkfoto's. Het ging reuze simpel. Je klikt wat bestanden aan, voegt titels en tags (trefwoorden) toe en hup, daar staan ze. In je persoonlijke fotostream. Eitje. Daarna minstens een half uur eerst alleen en daarna met een medecursist proberen te achterhalen waarom die foto's via het zoekschermpje niet te achterhalen waren. Na ellenlang klikken verscheen plots de mededeling dat het de eerste keer het Flickr team wel een paar dagen kon kosten voor de foto's terugvindbaar waren.
Dat zijn ze nu nog niet dus of ik doe iets fout of

(er werd gebeld, door weer zo'n callding met weer zo'n meisje dat weer vertelde dat ze een marktonderzoek deden naar het gebruik van mobiele telefonie en internet. Gek word ik daarvan. De eerste keer was het een Marvin. Die vertelde dat hij een scriptie aan het maken was over mobiele telefonie en internet. Toen ik vertelde dat ik het ongeloofwaardig vond dat hij zijn scriptie schreef in een callcenter hing ie op. Flauw.)

Maar, of ik doe dus iets fout, of de jongens en meisjes van Flickr werken niet in het weekend.

Maar verder is Flickr natuurlijk reuze handig. Voortaan gaan de foto's van activiteiten daarheen en kunnen ze gelinkt via de website door iedereen bekeken worden.

Een opdracht van 23dingen is het zoeken van een foto op Flickr om daar wat bij te schrijven. Dat wil ik best doen maar de valkuil is het vragen van toestemming aan degene die de foto nam. Die heeft nog niet terug gemaild. Dus zet ik hieronder maar mijn eerste fotostream. Aan de mensen op die foto's heb ik ook niks gevraagd maar ik neem de gok.

1 opmerking:

Mariandoet23dingen zei

wauw wat ga jij snel zeg! ik neem die vakantie die in de agenda staat toch maar even, komt nu wel goed uit. Die fotostream kan mooi op de nieuwe site ;)