donderdag 9 april 2009

Kort

Vanmorgen, in de trein naar het werk, las ik in één van de gratis treinkrantjes dat in een canadees onderzoek onder 2000 professoren 55 % van de ondervraagden vindt dat nieuwe studenten minder goed zijn voorbereid dan drie jaar geleden, "Ze zien iets op het internet en nemen het over".

Nu kun je van zo'n onderzoek van alles vinden. En dat doe ik ook wel maar ik zeg er nu even niets over.

Het artikel staat ook op het internet (hier). Wie het gelezen heeft kan wat naar beneden scrollen en komt dan in een web 2.0 "ding" terecht.
Op steeds meer websites bestaat de mogelijkheid te reageren op wat je las. En van die reacties kun je vervolgens ook weer van alles vinden. En dat kun je dan ook weer kenbaar maken.

Voor nu laat ik het even bij deze beschrijving. Al is het voor mij wel fijn om, nu ik vaker door dit soort "reacties op een artikel" pagina's blader, me te realiseren dat er vreselijk veel mensen zijn die nog veel ongenuanceerder zijn dan ik.

1 opmerking:

23 dingen ProBiblio zei

Maar jou ken ik en die anderen niet ;-)

Overigens stond er boven als titel: 'Wikipedia-generatie' niet klaar voor universiteit. Ik vraag me serieus af of het omgekeerde ook niet het geval is...