dinsdag 14 april 2009

ding 4 rss

De eerste pc die ik had was binnen de kortste keren volgeplempt met zinloze programma's en dingetjes die het wel deden maar waarin ik, zodra ze het deden al vlug de interesse verloor. Ik was, zeg maar "Gewoon, omdat het kan" al voor die zin overal begon op te duiken. Een nadeel was dat ik nooit iets deinstalleerde, want je wist tenslotte maar nooit wanneer dat industriele tekenprogramma wel eens van pas zou komen. De pc werd daardoor trager en trager en de prgramma's die ik/we wel gebruikten waren soms compleet onvindbaar door de wirwar van icoontjes op het bureaublad.

Gelukkig ben ik tegenwoordig een stuk bedachtzamer.

Omdat het wel weer eens tijd werd voor een nieuw ding ben ik maar begonnen met ding 4, rss. Nu heb ik dat vroeger wel eens gebruikt maar toen verzoop ik al vlug in een waslijst met pagina's waarop ik mij "geabonneerd" had die mij continu vertelden dat er weer een nieuw artikel of nieuwtje was gepubliceerd. En dan was er zo weer een uur voorbij. Of meer. Want ik heb veels teveel interesses.

Maar nu ga ik dat anders doen. Heus.

23dingen adviseert Netvibes. Maar dat schuif ik nog even voor me uit. daar kan zoveel mee. Dus ben ik vol goede moed begonnen met het omvormen van mijn Firefoxbrowser tot RSSreader. En dat kan op een hoop manieren. Wie Firefox gebruikt ipv de Explorer van Microsoft kan het zelf eens proberen. Prachtig. Ik kon na een half uurtje op zowat elke plek in die browser klikken en hup, daar stonden mijn abonnementen weer. Maar toen ik na dat halve uurtje tevreden naar mijn knutselwerkje keek bedacht ik me dat het toch weer bar onhandig was dat de pc waarop ik zo fijn geknutseld had alleen maar op mijn werk stond. Op de thuispc had ik er dus niets aan. Nu zijn daar ook weer allerlei hulpmiddeltjes voor maar ik bedacht me dat ik bedachtzamer was geworden. En terwijl ik me dat bedacht viel mijn oog op het woordje "reader" in mijn Gmailbox. Ha! Zo kan het ook. En ik kan op deze manier de feeds op elke pc bekijken.
Nu stond er, bij nalezen, ook al in de begeleidende tekst van 23dingen dat Gmail een reader had. Maar ik werk in een bibliotheek, dan kun je vaker niet zo heel goed lezen .

De reader is er. Nu nog de feeds selecteren.

3 opmerkingen:

23 dingen ProBiblio zei

Hmmm... was het niet dat we daarvoor Netvibes hebben aangeraden.... Maar het is altijd beter om daar zelf achter te komen ;-)

Mariandoet23dingen zei

handig dat jij me voor bent Ton. Ik doe het dus maar gewoon met Netvibes.. maar nu nog niet ;-)

Ton de Kruyff zei

Ik zal dat Netvibes echt wel gaan doen (zucht) maar gezien de staat van mijn thuispc (waarover later ws meer) kan dat alleen op het werk.