vrijdag 24 oktober 2014

De bibliotheek Heiloo kan overal zijnNet nu ik in mijn vorige postje neerzette dat ik, wat betreft de situatie van de Bibliotheek Langedijk "gematigd positief" ben dreigt het onheil in Heiloo toe te slaan.

U kent de bibliotheek Heiloo misschien niet. Dat kan. zelf ken ik ook niet bepaald alle bibliotheken in Nederland. Maar, wij in Langedijk werken met ze samen. Vandaar misschien.

Ze werken hard, in de bibliotheek Heiloo. Ze doen er van alles, en misschien daardoor hebben ze er  een bovengemiddeld aantal leden. Alom succesvol.

Maar dat hoeft tegenwoordig niet te betekenen dat er niet dramatisch bezuinigd wordt.

Op de website van de bibliotheek Heiloo staat een link naar een petitie die getekend kan worden. De petitie mag, ik heb het nagevraagd,  door iedereen uit welke woonplaats dan ook ondertekend worden.

En misschien woont u dus niet in Heiloo, die kans is best groot. Maar als het even tegenzit gebeurt er binnenkort iets bij u in de buurt dat u ernstig aan Heiloo gaat doen denken.

En ja, je kunt eindeloos discussiëren over de voors en tegens van petities, net zoals je eindeloos kunt discussiëren over het uitlenen van eBoeken, landelijke bibliotheekpassen, retail, de toekomst van bibliotheken en de voors dan wel tegens van al dan niet megalomane nieuwbouwplannen.

Ik stel voor dat u eerst de petitie ondertekent. Hier.

Dan kunt u daarna fijn verder eindeloos door discussiëren.

Vrijdagsliedje.

Maar als de hemel valt,
Zullen we het samen moeten dragen

Typhoon. Mocht hij ergens in de buurt, of een flink eind verder weg optreden, koop een kaartje en ga kijken. Neem wel een kind in de leeftijd van 14 tot 18 of zo mee. Anders zou je je wat misplaatst kunnen gaan staan voelen. Maar dat is dan weer een heel ander verhaal.

1 opmerking:

Fabiola zei

Heiloo is overal.
Ik heb getekend, ook daarom.
Chapeau voor jou. Wederom.