vrijdag 16 april 2010

"Oh sjips!" (met niet-bibliotheek gerelateerde poll)

Afgelopen week hoorde ik het weer eens. Een volwassene zei "Chips!",  of "Sjips!", dat kan ook.
Maar hoe je het verder ook spelt, het  woord werd gebruikt als vervanger voor "shit".
Er zijn tijden  geweest dat ik dat woord, "sjips" heel vaak hoorde, dat kwam door een verder best  aardige collega. De laatste tijd is het wat minder, met dat woord dan.
Toch hebben mijn hersenen nog steeds dezelfde reactie op "chips", of  "sjips". Loeihard hoor ik dan toch echt "SHIT" door de ruimte galmen.

Waarom  gebruiken mensen zo'n tofuachtig vervangwoord als "chips"? Is er iemand  die denkt dat je dan heus "sjips" hoort in plaats van "shit"? En dat dan verder niet opvalt? Waarom zegt men niet "Waterpomptang!"?

Maar misschien ben ik wel de enige hoor, die dat hoort. Vandaar dus even, na het  liedje, het is tenslotte wel vrijdag  een niet-representatieve enquette.8 opmerkingen:

AnneT zei

doe mij maar een fijne 'shit' of erger hoor,pff sjips zeggen als je eigenlijk shit! bedoelt: dan is het venijn dr al helemaal af en telt t niet meer. Ships? ja lekker.

Kaldenbach zei

Natuurlijk moet je soms rekening houden met je omgeving, maar 'rododendron' (ook zo'n klassieker) of 'potverdikkeme' luchten toch niet echt op!
Geef mij dan maar Martha Wainwright in Bloody Mother Fucking Asshole!

ton zei

@AnneT dat komt door de doorlopende drukte in je werk, dat geeft niks hoor :)

@Jan, mooi liedje, mooi filmpje ook, haar blik als ze het refrein inzet is fijn

schrijverdezes zei

Waarom zijn enquêtes toch altijd zó opgesteld dat je niet weet wat er bedoeld wordt en/of staat het antwoord dat je zou willen geven er nooit bij? Je bent geen uitzondering hoor, het geldt voor alle enquêtes en zal dus ongetwijfeld aan mijn perceptie liggen ;-)

Ton de Kruyff zei

@schrijverdezes Dat heb ik nu ook altijd, dus ik dacht, ik ga er zelf eens één maken waarmee de lezer ws ook niks kan ;)

schrijverdezes zei

Missie geslaagd!

Mariandoet23dingen zei

weet je hoe ze die fabriek vroegah noemden? De krips. haha.
Wij waren dol op klasgenootjes waarvan de vaders bij de krips werkten want die trakteerden er ook op als ze jarig waren..

ohja, het ging eigenlijk over shit.

Edo zei

Een volmondig en hardgrondig "Gadverpiellekes" met een zachte "G" en een harde "P".