woensdag 20 oktober 2010

Bibliotheekje spelen

De bezuinigingen (zelfs als die mee lijken te vallen), de bedreiging door het eBook, of de iPad. Het einde van de cultuur, de onbeantwoorde vragen, het SIOB dat alweer zonder directeur-bestuurder zit.
Er zijn van die dagen...

Net toen ik wel heel somber begon te kijken kwam ik Little Librarian tegen. Even dacht ik nog dat het een grap was. Maar nee. Het is vrolijke ernst.

Little Librarian is the first personal library kit made just for kids! It encourages reading and is powered by creativity and imagination, not batteries! Little Librarian provides book lovers with everything they need to transform their book collection into a library. Kids can practice the important skills of organizing, sharing, borrowing, and returning.

Je kunt het spel kopen via Amazon en daar heeft het zelfs heel positieve recensies.

I purchased this gift for my grandchild and it was a hit. The children at the party forgot about the electronic gifts and were soon playing library for the rest of the party.

Het is misschien allemaal van een niet te stuiten tuttigheid maar ik vond het toch ook wel weer vertederend. En opbeurend.
En op sommige dagen zal ik het waarschijnlijk zelfs bemoedigend vinden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het geweldig! Bedankt voor de tip, fleurt zo'n grijze dag helemaal op.
Vooral de toevoeging: To get started, just add books!

Ton de Kruyff zei

"No batteries, or books included"

v/h schrijverdezes zei

Als kind had ik in mijn boeken (losse) bibliotheeknummers geplakt, in (vaste) hoekjes met hetzelfde nummer. Helaas had ik nooit leners... Zo'n set zou ik toen prachtig hebben gevonden.

sandra444444 zei

Nog eens wat anders dan de metbalpen geschreven en met plakband vastgeplakte cijfers die ik vroeger op mijn boeken plakte. Dit vind ik ook nu geweldig leuk! Dank voor de link.