vrijdag 5 februari 2010

Uitslagendag

Er was de poll. En er was de muur.

Maken die dingen uit voor het aantal reacties? Ja. Een hoger percentage reageert. Al komt dat percentage niet boven de 25%.
De poll werkte het best. Daar hoefde je natuurlijk ook maar één klikje te doen. Maar ook de muur van Wallwisher zorgt er schijnbaar voor dat mensen eerder iets willen zeggen of doen.

Eerst de winnaar van de poll.

London Calling won nipt. Daarom nu nog een keer maar dan als een een soort tribute door wat grootheden. Je moet er van houden maar Jan deed dat vorige week en het is op zijn minst curieus.Dan de verzoekjes. Het werd "Too Much Too Young" van The Specials. Van alle verzoekjes was wel iets te maken hoewel Jeff Wayne nog een hoofdbreker was geworden. Aan het lied van The Specials zat echter een onmiddellijke herinnering.

1980. Pinkpop. De enige keer dat ik naar dat festival ging. Ik schreef er al eens eerder over.
In mijn herinnering had Joe Jackson net hypernerveus stuiterend zijn set afgewerkt. The Specials kwamen op, keken naar het terrein, zagen 50.000 mensen en begonnen meteen te roepen dat we de hekken maar omlaag moesten halen.
Nu ben je vaak reuze beïnvloedbaar als je jong bent dus met gezwinde spoed en een goed humeur begonnen de voorste rijen aan het ontmantelen van het hek te werken. De beveiligingsmensen vonden dat een minder goed idee en om dat krachtig duidelijk te maken begonnen men met nijptangen op de peuterende vingers te slaan.
In het filmpje zie je Terry Hall, de zanger, wat afwezig kijken. Misschien vroeg hij zich toen af of hij het wel had moeten roepen, dat van die hekken.

Op de nijptangen na was het verder trouwens reuze gezellig daar bij de hekken.

12 opmerkingen:

Mariandoet23dingen zei

Met deze keuze kan ik leven :-)

23kaatje zei

Lekker, The Specials.
De muur van maandag heb ik ff helemaal gemist: normaal wijs je me daar wel op ;-)
Anders was eh... The Counting Crows of The Levellers of The Smiths of Echo & the Bunnymen offfff......wel leuk geweest ☺☺

Ton de Kruyff zei

Dan was het Echo geworden. Die doe ik dan later nog een keer.

AnneT zei

Ton ik plak dr gewoon af en toe nog een sticky op en hoop zo ooit nog eens een eervolle vrijdagmuziekjesdagvermelding te krijgen.

(niks mis met the specials trouwens hoor)

Ton de Kruyff zei

@AnneT gewoon vol blijven houden hoor, ooit doe ik een liedje dat je leuk vindt :)

sandra444444 zei

deze is ook goed hoor!
Pink pop levert leuke herinneringen op, en The specials heb ik volgens mij ooit ook nog eens live gezien.

Kaldenbach zei

Ton dank. En curieus is een woord waar ik mij van harte bij aansluit.

Ton de Kruyff zei

@Sandra, gelukkig maar. Misschien kan ik nog eens iets met die muur en herinneringen van bezoekers aan een bepaalde gebeurtenis doen

@Jan, graag gedaan, en je weet "alles" om "de buren" tevreden te houden :)

Anja zei

Hoewel ik het een leuk nummer vind, heb ik stiekem toch meer genoten van Forever Autumn, denkend aan die goeie ouwe tijd... zucht...

Mariandoet23dingen zei

Wat leuk Anja :)

Edwin Mijnsbergen zei

Ha, dat specialverzoekje kwam van mij. Thanks ^^

Ton de Kruyff zei

@Edwin, fijn dat je even zegt dat jij t was van dat verzoekje. Er was al iemand die zei dat ik t liedje zelf geplaatst had zodat ik er vervolgens een verhaaltje bij kon zetten. Alsof ik zo uitgekookt zou kunnen zijn :)

@Marian en @Anja, misschien kunnen jullie dan samen naar dat War of the worlds spektakel?