maandag 23 november 2015

Wandelen in Petra: (2) De Treasury van rechtsboven


Al Khaznah, de Schatkamer, of Treasury, is ongetwijfeld het bekendste gebouw in Petra.
Prachtig, onovertroffen, maar het kan er erg druk zijn.


Er zijn twee manieren om de Treasury op een andere, rustigere manier te bekijken.
Eerst vanaf rechtsboven, vanaf Jebel umm al'Amr.
Dit is een erg makkelijke wandeling, duurt iets van twee tot drie uur.Loop vanaf de Treasury naar het theater, volg daar de bergrug met tombes aan je rechterhand. Af en toe staan er wat borden. Volg het pad langs de tombes en de borden met "Jebel Khubtha trail". Direkt na de Sextius Florentinus Tombe neem je de trap naar boven. Er zijn erg veel treden. Erg veel.


Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht op Petra en het theater.


Aan het eind van de trap loop je iets verder tot je een betonnen huisje ziet. Voor het huisje staat een houten bankje. Ideaal om even te rusten, ook omdat er schaduw is.


Als je op het bankje zit zie je rechts een plateau, ga daar heen en ga naar rechts. Volg het niet te missen pad (er staan flink wat steenmannetjes) tot je bij een tent/hut komt. Daar kun je niet verder.


Geniet van het uitzicht, luister naar de verhalen van de bedouin die thee verkoopt en die geen last van hoogtevrees heeft.


Terug: hetzelfde pad.

NB Er zijn reisgidsen die suggereren dat je op een andere manier terug kunt en dan uitkomt bij de Urn Tombe. Dat is onzin. Of je moet iets met touwen willen doen.

Geen opmerkingen: