dinsdag 2 november 2010

"Fuck Social Media Strategy!"


Kijk, dat is nog eens een kopje dat de aandacht trekt. Letsgosocial zette het boven een bericht over de slideshow die Eric ("Hi Eric") van reclamebureau DDB maakte met de titel "You don't need a social media strategy".

Eric stelt dat je geen strategie hoeft te hebben voor sociale media. Omdat je er ook geen hebt voor bijvoorbeeld mobiele telefoons. Het gaat tenslotte niet om het middel dat je gebruikt maar om het doel dat je wilt bereiken.

Ergens geen strategie voor hebben is best een prikkelende gedachte en het is een aardige presentatie waar ook wat mooie voorbeelden in zitten over een campagne voor Knorr. Maar dan wel voor één die wij in Nederland niet gezien hebben. Dacht ik. En anders is hij me ontgaan.

Zouden er eigenlijk bibliotheken zijn die zo'n strategie wel hebben?

7 opmerkingen:

Kaldenbach zei

Klinkt inderdaad best prikkelend Ton. En kan ook niet zijn dat het hebben van een strategie een doel op zich is.
Maar als je strategie omschrijft als bepaling van en keuze uit alternatieven op hoofdlijnen, is het toch ook niet zo gek om eens na te denken wat je als bedrijf of bibliotheek (toch ook een soort bedrijf;-) met social media zou willen en kunnen (en wat niet)?
En nee, wij hebben (nog) geen strategie, maar zijn er wel serieus mee bezig.

Ad zei

Een strategie betekent ook keuzes maken. Maar dat kunnen ook verkeerde keuzes zijn. Ik denk dat het heel erg effectief kan zijn juist zonder een strategie aan iets nieuws te beginnen. Hoewel, in feite is dat de strategie 'al doende leren'...

Ton de Kruyff zei

@Jan, daar heb je wel gelijk in, over dat nadenken. Maar bibliotheken zijn best erg goed in erg lang nadenken, en wikken, en dan weer wegen. Een nieuwe "tool", wat sociale media toch is zorgt er toch niet voor dat we dan plots iets heel nieuws willen gaan doen?
Maar, als jullie klaar zijn met denken over de strategie voor volgende week woensdag, neem je "hem" dan even mee?

@Ad Helemaal mee eens, ik kan er geen speld tussen krijgen :)

Kaldenbach zei

Is waar, dat wikken en wegen wil nog wel eens te lang duren.
Nee, het moet natuurlijk wel op een paar A4-tjes kunnen (en niet te doorwrocht).
Dus, of volgende week woensdag lukt weet ik niet, maar is het eind van de maand ook goed?;-)

Ton de Kruyff zei

@Jan, eind van de maand is ook goed hoor. Maar, Oh, ja ik geloof dat ik zag dat voor Kennemerwaard de loting gunstig was verlopen. Kunnen we het daar dan volgende week wel even over hebben. Als goed buren zeg maar :)

Kaldenbach zei

Top Ton. We hebben 'gewonnen'!! Net als onze buren in de Noordkop en WFO trouwens.
Gaan we het ook over hebben....

Ton de Kruyff zei

Fijn Jan, ik voelde me al enigszins ingesloten door winnaars.