donderdag 9 december 2010

My favorite tweetsThe sound of music, de film, heb ik nooit helemaal uit kunnen zitten. Het duurt maar en het duurt maar. En op de raarste momenten dat gekke gezing. Al zit er natuurlijk wel één prachtlied tussen, "My favorite things".

Voor het eerst hoorde ik "My favorite things" op een plaat van John Coltrane. Die blies de melodie grondig en volledig aan gruzelementen. Prachtig. Al kun je daarna nooit meer naar het gezang van Julie Andrews luisteren zonder dat je op schurende saxofoon gaat zitten wachten.

Voegen die zinnen iets toe aan het eigenlijke doel van dit blogpostje? Welnee, want het eigenlijke doel is niet meer dan het embedden van een aardig filmpje dat wat ironisch (of een ander woord) kijkt naar sociale media.

En sociale media zijn natuurlijk hartstikke mooi, onmisbaar, belangrijk en ook heel prachtig maar je moet er ook om kunnen blijven (glim)lachen.

1 opmerking:

arda zei

Naar de Sound of Music ben ik ruim 40 jaar geleden 2x geweest en een jaar of 18 geleden voor de 3e keer, met mijn 3 dochters, en hoewel ik toen bang was dat hij me vreselijk zou tegenvallen gebeurde dat niet. Maar dat wilde ik niet zeggen eigenlijk. Wél dat ik voor het eerst sinds weken weer 's geglimlacht heb, door het filmpje in je blogpost! Welbedankt!