maandag 25 januari 2010

Google Goggles, een (kleine) buitentestIk schreef al eens eerder over Google Goggles, dat wonderlijke appje voor de Android (het komt er ook voor de iPhone). Goggles, als het goed gaat, herkent voorwerpen, gebouwen, zo'n beetje alles behalve mensen en dieren eigenlijk. Zegt Google. Na de herkenning stuurt Google je dan linkjes met informatie.

Omdat de Onderzoekende Persoon en ik afgelopen zaterdag toch naar Amsterdam gingen voor het optreden van State Of Monc leek het een aardig idee om Goggles eens aan een buitentest te onderwerpen.

Werkt Goggles buiten? Ja, vaak wel. Al moet je er soms je best voor doen.De bovenste foto van het Muziekcentrum aan het IJ, daar kan Goggles niets mee. Met de onderste foto wel. Google stuurt links naar architectuursites. Niets handigs met openingstijden of een programma.

Met de achterkant van het Centraal Station kan Goggles niets, maar misschien ligt dat aan de bouwputten. Een foto van de voorkant levert algemene informatie over het station op en toont hotels in de buurt van CS.Het paleis op de Dam wordt, terwijl het toch zwaar is ingepakt, meteen herkend en Google stuurt informatie van Wikipedia, Virtualtourist en de site van Beatrix zelf.

Ik heb meer dingen geprobeerd maar knapte een beetje af op het niet herkennen van de beurs van Berlage. Ook niet na drie pogingen. Jammer is verder dat de getoonde informatie allemaal van Engelstalige sites afkomstig is.

Een nadeel is dat je de gemaakte foto's een dag later niet meer van je telefoon naar je pc kunt overzetten. Tenminste, ons is het niet gelukt. Waardoor we met een echt fototoestel foto's van de foto's op de telefoon moesten maken.

We hadden natuurlijk kunnen proberen of Goggles de OBA herkende. Maar dat vond de Onderzoekende Persoon wat teveel op werk gaan lijken.
Bovendien moesten er nog laarzen worden gekocht.
Niet door mij trouwens.

Tijdens dat proces kon ik gelukkig fijn met Shazam spelen. Dat appje herkent muziek.
Er zijn best veel laarzenwinkels in Amsterdam weet ik nu. En in allemaal wordt suffe muziek gedraaid. Het ergste lied plak ik even hieronder. Ik dacht eigenlijk dat het een slechte grap was. Maar Shazam liet me keihard weten dat iemand dit ooit echt in elkaar gekunsteld had.
Foei.

2 opmerkingen:

23 dingen ProBiblio zei

Oei.
En wbt Goggles, goed om vast te stellen dat het werkt. Nu uitbouwen met nuttige info. M'n iPhone hunkert.

Ton de Kruyff zei

Heel erg oei.
Goggles hangt er nog een beetje tussen in. Het werkt, maar je moet er soms een beetje voor om een gebouw heen lopen :). Maar voor de prestigieuze iPhone zorgen ze vast dat het helemaal perfect is.