woensdag 6 januari 2010

De web 2.0 suicide machine


Voor ik zelf blogde vroeg ik me wel eens af hoe mensen zo'n blog vol kregen. Gebeurde er nu zoveel? Ja dus. Soms loop je hopeloos achter de feiten aan te bloggen.

Neem de "Web 2.0 suïcide machine". Begin december zag ik de eerste berichten verschijnen. Maar omdat er nog blijkbaar nog andere dingetjes te doen waren kwam het er niet van om er iets over te schrijven. Terwijl het toch een vondst was. Misschien wat cru, maar toch een vondst.

Moddr, een nieuw media bedrijf uit Rotterdam bedacht de zelfmoordmachine voor je 2.0 leven. Het idee is simpel. Ga naar een site, geef je gebruikersnamen en wachtwoorden en de 2.0 zelfmoordmachine wist je digitale leven uit. Waar je bij zit. Twitter? Weg ermee. Facebook? Doeg. MySpace? Wie waren eigenlijk die vage "vrienden", ook weg.

Moddr maakte er een aardig filmpje bij. Verleidelijk zelfs. Misschien.


web 2.0 suicide machine promotion from moddr_ on Vimeo.

Na wat ronzoeken bleek de 2.0 suïcide machine ook weer niet helemaal orgineel, Seppukoo was er eerder maar die "deed" alleen Facebook.
Facebook kon het idee echter niet waarderen. Dus werd Seppukoo geblocked. En hetzelfde is nu de suïcide machine overkomen. Facebook beroept zich op het privacyreglement. Wat een beetje zielig is. Tik "Facebook" en "privacy" maar eens in een zoekmachine in.

Het verhaal lijkt na 500 verwijderde Facebook accounts dus al weer afgelopen. Wat jammer is.
Zelf bevalt het me wel, op delen van het 2.0 web. Maar als je er dan toch uit wilt stappen dan moet dat toch enigszins stijlvol kunnen. Via een mooie site. Waar je ook nog kon zien wie er allemaal voor je gingen.
Wat eigenlijk best wel weer erg 2.0 is.

5 opmerkingen:

23kaatje zei

en hier eindig je dan je 23 dingen mee volgende week ?

Ton de Kruyff zei

Ha! Vondst!

Edwin Mijnsbergen zei

Facebook op z'n smalst. Ze laten zich soms zoooo kennen...

Edo zei

Wat ik me in dit kader wel eens afvraag is wat er met de accounts van overledenen gebeurt. Als je de logininfo niet kent van je geliefde. Volgens het Facebookprofiel ben je dan nog gewoon onder de levenden...

Ton de Kruyff zei

@Edo, gelukkig weet ik niet genoeg van Facebook om daar een antwoord op te geven.