woensdag 25 juli 2012

Wel/niet (met polluitslag)Ook hier thuis waren de meningen verdeeld.
De leukste vrouw ter wereld was tegen. "Nou vind je dat bloggen net weer een beetje leuk en dan ga je het aan je werk koppelen. Geen goed idee Ton. Zo komt dat Witte Ding ook niet af. En trouwens, wanneer ga je dan die stapels cd's eindelijk eens opruimen?".
Poes vond het juist weer een heel goed idee. Poes slaapt heerlijk op het getik van de toetsen van de laptop. Ook omdat er dan geen muziek aan staat. De enige muziek die Poes leuk vindt is "4.33" van John Cage in een zo lang mogelijk durende uitvoering.

De vraag, of het dilemma of er iets met dit blog gedaan moest worden op de website van de bibliotheek Langedijk ontstond na een opmerking van Edwin (nog bedankt daarvoor Ed) en omdat ik er zelf niet uitkwam gooide ik de vraag maar in "de groep".

Het stukje, "Wel/niet (met poll)" werd veel gelezen, hoewel het wat betreft de klikdichtheid nog flink achterbleef bij een ijzersterke klassieker als "Kleuren met Keith". De lezers zouden de kleine zaal van Paradiso leuk vullen maar het Bimhuis zou er net niet mee uitverkopen.

66% zei "Ja".
34% zei "Nee".

Meer dan 90% van de lezers zei trouwens helemaal niks. Misschien had ik een derde optie toe moeten voegen. Iets als "Jongen, echt, beslis zelf eens iets".

Dus, consequent als ik soms kan zijn, gaan we iets doen met dit blog en de website van de bibliotheek. Wat weet ik nog niet precies maar daar komen we wel uit.
Ik heb nog steeds dezelfde vraagtekens bij dat "iets doen". Maar gelukkig suggereerde iemand de, in de bibliotheekwereld gebruikelijke oplossing, noem het een pilot. Dus noem ik het een pilot. Eindelijk heb ik ook eens een pilot.

Zo. Dat was het wel. Je kan er ook te lang over doorgaan.
En bovendien moet de was nog worden opgehangen.

8 opmerkingen:

Edwin Mijnsbergen zei

Mooi man! Ben benieuwd hoe het uitpakt, die pilot van je! En dat de mening van poes het toch ook wint van die van de leukste vrouw ter wereld levert t.z.t. waarschijnlijk ook nog wel een post op :-)

Anoniem zei

90%

Overal iets van vinden.
en dat dan ook steeds zeker kenbaar moeten maken.
Steek je hand op... wie is er vandaag naar de WC geweest?

Oh nee... nou heb ik hierover ook weer iets gevonden...

Ton de Kruyff zei

@Edwin Ik ga ws tientallen postjes over Poes schrijven.

@anoniem Je hebt gelijk, steeds maar dat meningen geven, vermoeiend is. Ik beloof dat ik er niet al te vaak meer om zal vragen.

schrijverdezes zei

Als Poes hierdoor net zo beroemd en geliefd wordt als Dewey de bibliotheekkat, dan krijg ik misschien nog vrede met je besluit ;-)

Ton de Kruyff zei

@schrijverdezes Dewey was wel erg populair begreep ik uit het wat suffe boekje dat ik over m las. Die populariteit streeft Poes niet na. Daar is ie te "op zichzelf" voor.

Fabiola zei

Bij mij op het werk werd lang geleden een pilot aangekondigd dat we het met een kleinere bezetting achter de balies en op minder drukke dagdelen gingen proberen... Het stond buiten kijf dat dat de norm ging worden en nooit meer kans maakte om teruggedraaid te worden. Dat dit bij voorbaat al vast stond onafhankelijk van latere uitkomsten hoef ik niet te benadrukken... Wellicht krijg ik daarom de kriebels bij het lezen van 'pilot', maar ik wens je voor je blog in een nieuw jasje veel succes!! Ik vind het erg dapper van je.

Ton de Kruyff zei

@Fabiola Het woord pilot bedoelde ik ook enigszins cynisch hoor.
Als het goed gaat veranderd er helemaal niets aan dit blog, we gaan er alleen naar linken op de website van de bibliotheek. Mocht het wel, in negatieve zin veranderen dan hoop ik dat je me dat laat weten. Dan is het experiment voor mij mislukt en gaat het linkje op de website weer weg.

Fabiola zei

Zal ik doen. Afgesproken!