woensdag 18 januari 2012

"Wat de fok is dat voor een giraffe?""Fabels, Hip Hop, Jazz".
Die termen stonden op de luisterpaal van Radio 6 onder de cd "De Avonduren" van Kapabel. En even brak het angstzweet me uit. Laatst vond ik mezelf al haast te oud om een concert te bezoeken en nu, fabels, fabels. Had ik nu ook nog een hele nieuwe muziekstroming gemist?

Gelukkig viel het mee. Fabels bleken gewoon fabels te zijn. In de oude vertrouwde betekenis. Alleen de combinatie van fabels (er had ook sprookjes kunnen staan) met Hip Hop, ik had het nooit eerder gehoord.

"De Avonduren" van Kapabel is een wonderlijk en ook nog mooi project. Een cd vol moderne, gerapte sprookjes en misschien ook wel fabels, "Wammus Langnek", "Sjakie Schildpad en de kreupele haas" (waarop Herman van Veen ook nog even meedoet). De cd werd geproduceerd door Colin Benders (aka Kyteman), de meeste muzikanten spelen in zijn orkest.

De Nationale Voorleesdagen beginnen vandaag. Misschien is het een idee om voor het lied bij het boek het volgende jaar eens contact op te nemen met Kapabel?

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat lijkt me een héle goede suggestie... Mijn hemel wat een zeurliedje is dat Mama kwijtlied zeg. Collega zat het vanochtend te oefenen maar na de derde keer ben ik maar een blokje om gegaan. Werd er helemaal naar van.