dinsdag 23 maart 2010

Audio via Tindeck


Op de website van de bibliotheek Langedijk verschijnen, heel erg onregelmatig, opnames van programma's op de lokale radio waarin medewerkers van de bibliotheek vertellen over activiteiten.
Tot nu toe werden die opnames ondergebracht bij drop.io waarnaar dan weer gelinkt werd. Maar echt fijn werkte dat niet.

Gelukkig is er Tindeck. Je kunt daar mp3's naar uploaden en als dat klaar is krijg je onmiddellijk een embedcode waarmee je een handige knop naar het fragment aan je website of blog kunt toevoegen.

Als voorbeeld had ik natuurlijk een fragment van een radioprogramma kunnen uploaden. Maar er is geen nieuwe (mental note: achter de laatste uitzendingen aan gaan), dus doe ik maar weer eens een muziekje.

Afgelopen zaterdag speelde Brad Mehldau in het muziektheater aan het IJ. Ik heb de man vaker met een bassist en een drummer zien spelen, dat was altijd prachtig. Zaterdag speelde hij alleen. Daar was ik wat huiverig voor. Voor je het weet wordt zoiets een oefening in oprekken en ingewikkeld gedoe.
Gelukkig was het prachtig. Vonden wij dan. Mehldau deed wat jazz maar vooral veel "pop" liedjes. Neil Young, Massive Attack en zelfs The Verve. Bittersweet Symphony. Hieronder als fragment.

Waarschuwing. Meneer Mehldau is een uiterst serieus mens, echt gezellig klinkt het dus misschien niet. En de opname werd illegaal ergens in de zaal gemaakt. Voor de mensen die een voorkeur hebben voor duidelijk en welluidend stereo, welkom in mijn wereld.

2 opmerkingen:

Mariandoet23dingen zei

Há, muziek bij de twitter foto's, ik vind het mooi!

en Tindeck moet ook weer bij het onthoudlijstje...gelukkig kan ik het altijd weer terugzoeken op je blog!

Ton de Kruyff zei

Dat is nu eens leuk om te lezen!