vrijdag 18 maart 2016

Vrijdag, met !!!"Faithless?"
"Te massaal en te vrolijk en vlug na ..."
"Marcin Wassilewski?"
"De enige keer dat het glad was in januari."
"Hinds?"
"Het snot stroomde over m'n wangen."
"Podium trio?"
"Er ging iemand bij Anna P. op het spoor staan en ik zat daardoor vast in Schagen."

"En nu zouden we naar !!! (Cnk Chk Chk) gaan en heb je geen zin."
"Misschien zijn we de bandjes ontwend en bovendien staat de zaal vast vol met jongeren met van die keurige "Bob Dylan tijdens Nashville Skyline" baardjes."
"Zeurpiet!"

!!! (Chk Chk Chk) is geen grote band, niet beroemd enzo. Ze speelden in Paradiso Noord wat ook wel Tolhuistuin heet. Er konden 500 mensen naar binnen. Maar die waren er dus niet. Terwijl je toch zo leuk met het pontje over het IJ naar Paradiso Noord moet varen. Onbelangrijk detail.

Goed, die 500 mensen waren er niet. U was er erg waarschijnlijk ook niet. En dat was jammer, voor u dan. !!! is een vriendelijk hardwerkend (ze waren ook hun eigen voorprogramma maar dat komt een andere keer nog) vrolijk bandje dat een beetje lijkt op de Talking Heads op een minder intellectuele dag. De zanger stuiterde over het podium, struikelde over snoeren (ik voelde meteen een band) en beklom de geluidsboxen. Daarna kwam hij uiterst moeizaam en wat giechelend naar beneden. Er werd van het podium in het publiek gegaan en de mevrouw achter me danste uitzinnig met de zangmeneer. Zij was beter.

Ik kan het hele concert wel ontleden maar dat heeft vrij weinig zin. U was er niet, en kent de gespeelde liedjes ook niet. Dat de charme van die liedjes vaak het net niet helemaal gelukte is, tja dat zegt u dan ook weer niets

Maar goed. Na afloop stonden we redelijk uitgeput en zweetnat de liedjes binnensmonds te neuriƫn op het pontje. En als het niet zo druk was geweest met hipsterfietsers hadden we nog een vrolijk dansje gedaan.

Volgende keer met z'n allen.

Geen opmerkingen: