maandag 29 februari 2016

SmaaklinkVanmorgen werd ik plots gevolgd door @Tastelink.com.

"discover experiences you love & connect with like-minded souls. tastelink = relevant recommendations based on Taste + Trust. Join the revolution."

Omdat ik op snotverkouden zijn na niets te doen had klikte ik op het linkje naar hun website. Iets met aanbevelingen, er stond b├Ęta en je kon inloggen met Facebook. Maar omdat Facebook van de duivel is kon ik dat inloggen niet uitproberen. 

Na "about us" en daarna "wat", als ik snotverkouden ben klik ik op de saaiste linkjes, kwam ik bij een stukje tekst.

(Kopieer/plak)

"Tastelink.com ontwikkelt recommender software. Deze aanbevelingen worden volautomatisch geproduceerd door de Tastelink-software en zijn gebaseerd op de “smaak” c.q. voorkeur van webbezoekers (taste) en relatie tussen webbezoekers onderling (vertrouwen). Hierdoor is Tastelink.com in staat om betere adviezen te geven dan conventionele systemen.

“Smaakvolle” online aanbevelingsdiensten voor derden

Op dit moment is de technologie achter Tastelink.com zo ver, dat deze in de praktijk wordt gebracht.Binnenkort start de eerste pilot, in samenwerking met Probiblio. ProBiblio is een full-service dienstverlener voor de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland met bijna vijf miljoen leden. Tastelink.com en Probiblio starten samen Biblio.Taste.
Biblio.Taste vertaalt alle beschikbare gegevens van de leden naar een volstrekt anonieme database. Gegevens die gebruikt worden, zonder daaraan namen of andere persoonsgegevens te koppelen, zijn onder andere geslacht, leeftijd, woonplaats, geleende boeken, dvd’s, cd’s en tijdschriften. Deze data vinden hun weg naar de Biblio.Taste website, waar de recommender software leden voorziet van relevante tips en suggesties. De reactie op die suggesties wordt ook geladen in de database, die daarmee groeit en op een zelflerende manier verbetert. In eerste instantie kan Biblio.Taste als onderdeel van bestaande bibliotheek-website worden gebruikt (widgets).
De gebruikers van Biblio.Taste worden uitgenodigd om ook deel te nemen aan het netwerk van Tastelink.com. Wanneer zij daartoe besluiten, stellen zij de gegevens waarover de Biblio.Taste database beschikt, ter beschikking aan Tastelink. Tastelink genereert daaruit betrouwbare, relevante, smaak- en relatiegerelateerde aanbevelingen op een breder vlak."
Biblio.Taste. Ik wist niet dat het bestond, of zou gaan bestaan. Waarschijnlijk heb ik er overheen gelezen. Dat kan heel goed.
Als ik niet zo doorlopend liep te snotteren vond ik er misschien ook nog wel wat van. Misschien zou ik het leuk vinden, dat Biblio.Taste. Of misschien zou ik er zachtjes van gaan verzuchten dat het ook fijn zou zijn als er eens iets kwam dat geheel onverwachte dingen zou gaan adviseren. Maar misschien gaat Biblio.Taste dat ook wel doen. Geen idee eigenlijk. Al zou ik het misschien moeten kunnen weten.
Misschien kan ik wel wat input leveren, voor de database. Voor ik verder ga met het zoeken naar zakdoekjes.
Ik kijk naar True Detective, de 2e serie. Die valt wat tegen. Ik lees een roman van Chirbes over Spanje en de crisis, en dat lezen is nogal hard werken. Ook nog Snyder over de holocaust. De komende concerten zijn van het Podium Trio, Chk Chk Chk, iets in het concertgebouw en Underworld.
Algoritmiseer dat maar.

Geen opmerkingen: